iPhone & iPad app: Met deze app ben je altijd op de hoogte van het laatste weerbericht

Door: tessa-vermeulen | 30 april 2012 08:53

Nieuws

Natuurlijk zijn er meerdere apps te vinden die de weersverwachting geven, maar de app Celcius geeft toch net wat meer informatie. Het meest onderscheidende technische snufje is het icoon met de huidige temperatuur op je home screen.

Bij het openen van de app kan je aangeven pushberichten en GPS toe te staan. Door middel van deze functies kan Celcius direct opzoek gaan naar de temperaturen op jouw huidige locatie. Vervolgens geeft de app de verwachting voor de komende tien dagen met een weers-icoon (zon, bewolkt, regen) aan en het aantal graden Celsius. Dit is hetzelfde design zoals je gewend bent van de standaard iPhone weer-app.

Als je meer wilt weten over het weer op een bepaalde dag, klik je deze aan. Op dat moment krijg je gedetailleerde informatie zoals de temperaturen per dagdeel, het percentage kans op regen, en de windrichting. Als je 'vandaag' aanklikt zijn er nog veel meer opties mogelijk zoals: wolken radar, temperatuur map, satelliet, windkaart, regen radar en de mogelijkheid tot tweeten en facebooken. Wil je locaties toevoegen? Dan kan dit via het informatie-icoontje rechts op je scherm. De beste feature van deze app is dat het direct het aantal graden Celsius op je home screen toont. Hiervoor hoef je de app niet te openen.

Kortom

De app Celsius is niet nieuw qua concept, maar is een rijke aanvulling op huidige apps betreffende de hoeveelheid informatie. Zo kan je voor 'vandaag' verschillende opties uitvoeren zoals: wolken radar, regen radar, windkaart temperaturen map. Daarnaast hoef je de app niet te openen als je de huidige temperatuur wil weten.

Beoordeling 9/10

Prijs: €0,79

Bekijk Celcius verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Met deze app ben je altijd op de hoogte van het laatste weerbericht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.