iPhone & iPad app: Handige voorbereiding op een sollicitatiegesprek

Door: menno-van-bohemen | 19 mei 2012 09:02

Nieuws

Het afnemen van een interview is een vak apart. Journalisten zijn opgeleid om goede en lastige vragen te stellen, maar niet iedereen is een journalist. Moet je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek afnemen met een kandidaat, dan is het ook erg belangrijk om goede vragen te stellen. Mocht je het lastig vinden om goede vragen te stellen, dan kun je gebruik maken van Interview Questions Pro.

Deze eenvoudige app helpt je met het stellen van de juiste vragen. De app bevat ruim 400 digitale kaartjes waarop vragen en mogelijke antwoorden staan. Deze digitale kaartjes zijn verdeeld over vier categorieën; kandidaat, gedrag, werkervaring en lastige vraagstukken. Ook bevat de app kaartjes met vragen voor de sollicitant. Deze gaan voornamelijk over de arbeidsvoorwaarden en taken die uitgevoerd moeten worden.

De app is volledig in het Engels, maar de vragen zijn kort. Het zal dus weinig moeite kosten om de vragen te vertalen naar het Nederlands. Het is mogelijk om de vragen en mogelijke antwoorden in de app aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld een vertaling of opmerking toevoegen, maar ook het toevoegen van een nieuw kaartje met vragen is zo gepiept.

Kortom

Interview Questions Pro is een handige app voor iedereen die een sollicitatie interview af moet nemen. De app zit eenvoudig in elkaar, maar dankzij handige functies als het zoeken naar vragen is de app goed te gebruiken.

Beoordeling 8/10

Prijs: €0,79

Download Interview Questions Pro in de AppStore

1 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Handige voorbereiding op een sollicitatiegesprek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 november 2013 14:58 Anoniem
    Die app kan ook een goede voorbereiding zijn voor de sollicitant, dan weet je alvast welke (lastige) vragen je kan verwachten. En je, jezelf daar op voorbereiden. Daar is niks mis mee hoor, in politiek Den Haag doen ze niet anders. Daar komt het spreekwoord "kennis is macht." vandaan. De meeste politici, en ministers hebben die vaardigheid ook niet van zichzelf, maar hebben van die zogenaamde (public interview) stoomcursussen gehad, waarin ze leren hoe ze moeten omgaan/reageren op het beantwoorden lastige vragen van media. Menig maal is het voorgekomen, door een tv-interview, dat een minister of politicus, zichzelf in ernstige politieke problemen heeft gebracht, en moest aftreden, vanwege gedane uitspraken, toezeggingen enz. In een tv-interview, als gevolg van slechte voorbereiding, onvolledige of onjuiste kennis van zaken.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.