iPhone & iPad app: Gratis voetballen is zo goed nog niet

Door: Robin Smit | 26 oktober 2012 17:06

iPad

Wie jaarlijks wil genieten van de nieuwste editie van voetbalgame FIFA, zal voor een app, hier behoorlijk veel voor moeten neertellen. Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven voor iedereen die een potje wil voetballen op zijn iPhone of iPad.

Een van deze alternatieven is Real Football 2013. Deze game is afkomstig van Gameloft en heeft geen licenties voor het gebruik van echte spelers. Dit resulteert erin dat alle gebruikte teams en spelers in de game fictief zijn. Het is echter een kwestie van persoonlijke voorkeur of je hier waarde aan hecht.

Bij het opstarten van Real Football 2013 voelt de besturing in het menu wat moeizaam. Knoppen lijken niet direct te reageren en de lay-out van de schermen is rommelig. Helaas weet ook de daadwerkelijke gameplay dit niet te compenseren. Los van het feit dat de game er grafisch ondermaats uit ziet, lijkt het alsof spelers over het veld zweven. De acties van tegenspelers voelen voorspelbaar, wat ervoor zorgt dat de game aanvoelt als iets dat al vele jaren geleden uit had kunnen komen.

Zijn er dan alleen maar negatieve punten aan deze game? Nee, wie op zoek is naar een eenvoudige voetbalsimulator en hier geen geld aan wil uitgeven, zal zich met Real Football 2013 ongetwijfeld kunnen vermaken. Verwacht je echter iets meer, dan is FIFA 13 absoluut het overwegen waard.

Kortom

Real Football 2013 is een gratis voetbalsimulator voor de iPhone en iPad. Kwalitatief doet de game helaas ver onder aan vergelijkbare apps waar wel voor moet worden betaald. Wie echter weinig eisen stel aan een dergelijke game zal zich met Real Football 2013 ongetwijfeld kunnen vermaken.

Beoordeling: 5/10

Download Real Football 2013 in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Gratis voetballen is zo goed nog niet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.