iPhone & iPad app: Eenvoudig foto's uitwisselen via je iPhone of iPad

Door: menno-van-bohemen | 17 mei 2012 09:02

iPad

Het lijkt alweer tijden geleden, maar het is slechts enkele jaren terug dat we bluetooth gebruikten voor het oversturen van ringtones en foto's. Als je een telefoon zonder bluetooth had, dan hoorde je er zeker niet bij. Op de iPhone kun je bluetooth enkel gebruiken voor het verbinden met bijvoorbeeld en headset of een carkit. Foto's versturen doe je gewoon via de mail of WhatsApp.

Toch was het in sommige gevallen wel erg makkelijk om even snel een foto te versturen. Dankzij Picsha komt het snel delen van foto's weer helemaal terug. Picsha is een eenvoudige app die foto's deelt met andere Picsha binnen het wifi-netwerk. Mocht je op een groot openbaar wifi-netwerk zitten, let dan goed op welke foto's je deelt.

Picsha werkt erg eenvoudig. Je hoeft geen account aan te maken; de app openen volstaat. Uit de albums op je iPhone of iPad kies je foto's welke vervolgens op een soort tafel worden uitgespreid. Ook de andere gebruikers binnen het netwerk kunnen de 'tafel' zien en zo gemakkelijk de gedeelde afbeeldingen downloaden. Helaas kun je enkel losse foto's toevoegen aan de digitale tafel. Het delen van 100-en vakantiefoto's wordt dus een tijdrovend klusje.

Kortom

Pischa is een app die gemakkelijk foto's deelt met meerdere gebruikers binnen het wifi netwerk. Het delen gaat erg makkelijk, en op een fraaie wijze worden de gedeelde foto's op een virtuele tafel getoond. Picsha is handig voor het delen van foto's met meerdere mensen, maar minder handig op een groot, openbaar netwerk.

Beoordeling 7/10

Prijs: €0,79

Download Picsha in de AppStore

2 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Eenvoudig foto's uitwisselen via je iPhone of iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 maart 2015 19:00 Anoniem
  Hoevkrijg ik foto's van mijn iphone4s als hij gecrasht is ? Hoe krijg ik die op mijn iPad?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 juni 2015 17:43 Anoniem
  Mail of what's app heb je dus helaas internet voor nodig
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.