iPhone & iPad app: De zoekmachine voor een slaapplaats

Door: Robin Smit | 02 augustus 2012 13:26

iPad

CouchSurfing is al enkele jaren een goed alternatief om gratis een accommodatie voor de vakantie te bemachtigen. Vanaf nu is dat ook mogelijk met behulp van de gelijknamige app. Deze is duidelijk en overzichtelijk, maar houdt de verblijfplaats nog steeds als verrassing.

CouchSurfing

CouchSurfing is een website waarop gebruikers letterlijk genomen hun bank kunnen aanbieden als slaapplaats of op zoek kunnen kunnen gaan naar een bank bij een andere gebruiker. Hier omheen is een grote en actieve community ontstaan, waardoor de kwaliteit tot op bepaalde hoogte kan worden gewaarborgd. Wie gebruik maakt van CouchSurfing zal dus bij een vreemde in huis komen. Dit maakt het platform voornamelijk interessant voor reizigers die alleen zijn en op zoek zijn naar een slaapplaats voor korte duur. Het grote voordeel hieraan is dat er geen kosten zijn verbonden aan CouchSurfen.

Requests

De CouchSurfing app bestaat voornamelijk uit twee hoofdonderdelen. Als eerste is er de sectie Couch Requests. Op dit tabblad zijn verzoeken te vinden die door de gebruiker zijn geplaatst of die andere gebruikers hebben plaatst. Dit systeem is overzichtelijk en biedt ook voor zeer actieve CouchSurfers een goed inzicht in het aantal gebruikers waarmee zij op dat moment communiceren. Van gebruikers die reageren is ook direct meer informatie op te vragen waaronder referenties van andere gebruikers. Dit is prettig aangezien reizen met behulp van CouchSurfen daardoor minder onzekerheid met zich mee brengt.

Zoeken De tweede belangrijke sectie in CouchSurfing is het zoekvenster. Hierin kan worden gezocht naar andere CouchSurfers door op locatie te zoeken. Onder de zoekresultaten wordt direct weergegeven of de betreffende CouchSurfer een slaapplaats heeft te bieden en hoeveel vrienden en referenties hij hieraan heeft overgehouden. Deze manier van weergeven van zoekresultaten geeft hiermee direct inzicht in enkele belangrijke gegevens van gebruikers. Dit maakt het zoeken eenvoudig en snel.

Door een gebruiker te selecteren kan meer informatie worden opgevraagd waaronder persoonlijke informatie, interesses, foto's en referenties. Bij gebruikers waar het mogelijk is een verzoek te doen voor een slaapplaats wordt direct een knop getoond waarmee een verzoek kan worden gedaan.

Kortom

CouchSurfing is een goede optie voor reizigers die op zoek zijn naar en gratis accommodatie tijdens de vakantie. Een nadeel aan reizen op deze manier is echter wel dat het altijd maar de vraag is wat een andere gebruiker te bieden heeft. De app geeft hier gelukkig tot op bepaalde hoogte goed inzicht in.

Beoordeling: 8/10

Download CouchSurfing in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: De zoekmachine voor een slaapplaats

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.