iPhone & iPad app: Bekijk het weerbericht op je klok

Door: Robin Smit | 31 augustus 2012 13:03

Review

Als het op het bekijken van het weerbericht aankomt zijn er legio aan mogelijkheden waarop je dit kan doen op je smartphone. Volgens de makers van Partly Cloudy miste er echter nog een alternatief en dat is het bekijken van het weerbericht op een heuse 'weerklok'.

De weerklok in Partly Cloudy is als het ware een analoge klok waarop je de weersverwachting kan zien voor de komende 12 of 24 uur of voor zeven dagen vooruit. Aan de hand van een gekleurde rand rondom de klok is te zien of de temperatuur op dat moment hoog of laag is. Hierbij variëren de kleuren van blauw voor koud tot rood voor warm weer. In het midden van de klok is te zien wat de regenverwachting is. Dit wordt aangegeven met behulp van blauwe vlekken vanuit het hart van de klok. Hoe groter de vlek is, hoe meer neerslag er wordt verwacht. Boven de klok wordt nog enkele aanvullende informatie weergegeven. Om de weersverwachting preciezer te raadplegen kan de wijzer op de klok worden verplaatst naar het gewenste tijdstip.

De nieuwe manier van het raadplegen van het weerbericht in Partly Cloudy is erg leuk. De app ziet er bovendien mooi uit en toont enkel de informatie die er toe doet op het scherm. Als verbeterpunt zou de kleur van de rand waarin de temperatuur wordt weergegeven kunnen worden aangepast aan het jaargetijde. Op het moment zijn de kleurverschillen namelijk erg klein.

Kortom

Partly Cloudy is een nieuwe en originele manier om het weerbericht te raadplegen. De app doet wat hij moet doen en ziet er strak uit. Een klein minpuntje is de visuele weergave van de temperatuur.

Beoordeling: 7/10

Download Partly Cloudy in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Bekijk het weerbericht op je klok

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.