iPhone blijft koploper in mobiel dataverkeer

Door: chris-koenis | 05 februari 2013 14:10

Nieuws

Ondanks de opmars van Android en met name Samsung onder Nederlandse smartphone-bezitters, blijkt dat eigenaren van een iPhone nog altijd zorgen voor het meeste mobiele dataverkeer.

Dat blijkt uit statistieken van StatCounter, dat met een nieuwe meetfunctie informatie geeft over het internetverbruik per fabrikant.

De iPhone, dat met zijn iOS medio 2012 voorbijgestreefd is door Android als meest gebruikte platform in Nederland, blijkt nog steeds uitermate lucratief voor operators die databundels verkopen. Dat geldt zowel wereldwijd als in Nederland.

StatCounter baseert zijn data op 15 miljoen maandelijkse pageviews op 3 miljoen verschillende websites. Dat in tegenstelling tot NetApplications, waar de meetdienst vaak mee vergeleken wordt. NetApplications houdt overigens geen statistieken bij over het internetverbruik per leverancier. Overigens telt StatCounter in zijn statistieken ook de iPod Touch mee.

Samsung blijft groeien

De bezitters van een iPhone (en dus een iPod Touch) gebruiken op dit moment 43,73 procent van het Nederlands mobiele dataverkeer. De vraag is wel hoe lang dat nog zo blijft. Runner-up Samsung, dat nu nog op redelijke afstand staat met 34.99 procent, komt er zienderogen dichterbij.

Bron: StatCounter Global Stats

Volgens een trend die al sinds begin 2011 aan de gang is, neemt het aandeel mobiel dataverkeer van de iPhone-bezitters steeds verder af, terwijl die bij de eigenaren van een Samsung groeit. De concurrentie doet amper mee. Nummer drie is HTC, dat slechts goed is voor 8,04 procent.

Vrije val Nokia

Internationaal gezien liggen de verhoudingen iets anders. De cijfers van de iPhone en Samsung komen grofweg overeen, maar wereldwijd speelt Nokia nog altijd een grote rol. Sterker nog, afgelopen maand passeerden Apple en ook Samsung allebei pas voor het eerst Nokia qua mobiel dataverkeer. Nokia zit in een vrije val en verloor in een jaar tijd 15,52 procent.

Samsung maakt wereldwijd daarentegen een indrukwekkende opmars door. De Zuid-Koreaanse leverancier neemt wereldwijd alweer 7,85 procent meer van het dataverbruik voor zijn rekening dan een jaar geleden. Daarmee is Samsung de enige stijger en hijgt het Apple in de nek.

0 Reactie(s) op: iPhone blijft koploper in mobiel dataverkeer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.