iPhone app: Sony's antwoord op Spotify

Door: tessa-vermeulen | 18 juni 2012 08:53

Nieuws

Onbeperkt streamen is natuurlijk niet nieuw in de muziek business. Maar de Music Unlimited app van Sony Network Entertainment maakt het nu wel heel makkelijk. Jouw favoriete nummers zijn vast en zeker te vinden in deze enorme muziekbibliotheek van meer dan 15 miljoen nummers.

Het streamen van muziek werd al een tijdje mogelijk gemaakt door de welbekende diensten van Spotify. Via de computer, en later ook via een app, konden gebruikers continue online nummers beluisteren. Ook met Music Unlimited wordt dit mogelijk gemaakt. Om kennis te maken, kunnen nieuwe klanten via de computer dertig dagen gratis van deze muziekdienst gebruikmaken. Het grote verschil met Spotify is dat reclame wordt uitgebannen. Je hebt dus geen irritante spotjes tussendoor. Het gevolg is echter wel dat Sony geen gratis variant aanbiedt.

Na de proefperiode van een maand is het zaak een abonnement af te sluiten. Let wel, enkel met een betaalde abonnement kan je van deze app gebruik maken. Er worden twee verschillen accounts aangeboden: een basis- en premiumaccount. Naast het verschil in kosten, kunnen premium gebruikers bijvoorbeeld ook on demand afspelen, een bibliotheek samenstellen, en afspeellijsten creëren.

De app ziet er qua design prima uit, en navigeert gemakkelijk. Helaas zijn er hier en daar wel wat haperingen te bespeuren.

Kortom

Alhoewel Sony een goed alternatief is voor Spotify en andere streaming muziek aanbieders, biedt het nog geen sterke concurrentie. Doordat er geen gratis versie met reclame wordt geboden, zijn gebruikers wellicht minder geneigd een abonnement aan te schaffen. Echter, heb je deze app eenmaal aangekocht, is het gebruiksgemak goed op de kleine haperingen na.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis (abonnement vereist)

Download Music Unlimited in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: Sony's antwoord op Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.