iPhone app: Herken kleuren met de camera van je iPhone

Door: tessa-vermeulen | 28 juni 2012 08:56

Nieuws

Heb jij soms moeite met het herkennen van kleuren? Of zou jij in je werk, een precieze aanduiding van een kleur wel kunnen gebruiken? De app 'kleur' kent een zeer breed spectrum aan kleuren.

Deze app werkt ontzettend eenvoudig. Het hoofdscherm is in weze een live camerabeeld dat opzoek gaat naar kleuren. In het midden is een cursor geprojecteerd, die de kleuren detecteert. Wanneer je de camera langs verschillende elementen beweegt zal deze app in een rap tempo de bijbehorende kleurnaam weergeven.

In totaal zijn er meer dan 1500 kleuren in de database opgenomen. In eerste instantie wordt de hoofdkleur aangeven zoals rood, geel, blauw of groen. Daaronder is de naam van de nuance zichtbaar. Bij rood kunnen bijvoorbeeld de namen stiletto en carmine worden getoond.

Als designer of interieuradviseur wil je natuurlijk het beeld ook aan een klant kunnen laten zien. Door middel van het klikken op het scherm, bevriest het beeld en kan je deze eenvoudig aan anderen tonen. Daarnaast kan je nog zoomen, om de daadwerkelijke kleur beter te identificeren.

Natuurlijk heeft het bepalen van een kleur te maken met de lichtinval en de kwaliteit van de camera. Om deze reden waarschuwt de app op voorhand voor het eventueel foutief identificeren van een kleur. Wel geeft de app aan, dat kleuren bij daglicht het meest correct worden geïdentificeerd.

Kortom

'Kleur' is zeer simplistisch. Met name voor slechtzienden of personen met kleurenblindheid kan deze app een uitkomst zijn. Richt jouw camera op het gewenste project en de kleuren nuances worden omschreven.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 0,79

Download Kleur in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: Herken kleuren met de camera van je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.