iPhone app: Gratis beschermengel voor flitsers

Door: ringo-van-dorst | 09 april 2012 09:23

Nieuws

Er zijn verschillende app-opties beschikbaar als je jezelf wilt beschermen tegen flitsboetes. In een eerdere review werd Flitsdog behandeld, die waakt voor mobiele flitsers en een innovatief batterijbesparend GPS-systeem heeft. Ook flitsers.mobi is onlangs gereviewd; deze app geeft je mobiele en vaste flitslocaties, vele instelbare opties en zelfs een bèta van een navigatiesysteem. FlitsNav baseert zijn info op het betrouwbare flitsservice.nl, geeft vaste en mobiele flitsers en is, als klap op de vuurpijl, helemaal gratis en reclame-loos.

Het hoofdscherm geeft je informatie over de weg of straat waar je je momenteel bevindt, je snelheid en de locatie van de dichtstbijzijnde flitser, alsmede de afstand tot die flitser. Een badge boven het icoon van dit hoofdscherm geeft het totaal aantal bekende actieve flitsers. Naast het hoofdscherm is er een tab met een lijstweergave van alle actieve flitsers, een "meld flitser" knop en een instellingenscherm. Hier kan je de mobiele of vaste flitspalen aan- en uitzetten, instellen op welke afstand je gewaarschuwd wilt worden en aangeven of je gewaarschuwd wilt worden voor onnodig GPS-gebruik (de app detecteert dan dat je al een tijdje op dezelfde locatie bent, wat een hint is dat je niet meer aan het rijden bent).

De meldknop voor flitsers zal er voor zorgen dat er direct een nummer gebeld wordt om de flitser door te geven. Dit wordt naar eigen zeggen gedaan, omdat dit de meest accurate en volledige oplevert (vergeleken met bijvoorbeeld een knop die slechts je GPS-locatie door zou sturen). Hier valt natuurlijk wel iets voor te zeggen, maar aan de andere kant leidt het wel af van de hoofdtaak van de bestuurder: het autorijden.

Kortom

FlitsNav is een recente toevoeging aan het spectrum van flitswaarschuwinsapps. De app is wonderbaarlijk genoeg gratis en reclamevrij en geeft je dankzij de informatie van de betrouwbare dienst van flitsservice.nl waarschuwingen voor vaste en mobiele flitsers.

Beoordeling 8/10

Bekijk FlitsNav verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Gratis beschermengel voor flitsers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.