iPhone app: De hele dag door in beweging

Door: Robin Smit | 08 maart 2013 17:32

iPad

Voldoende in beweging blijven lijkt soms makkelijker gezegd dan gedaan. Zo worden we bijvoorbeeld aangeraden om elke dag 10.000 stappen te zetten. Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel is dat eigenlijk? Met Moves wordt het bijhouden van je dagelijkse beweging nu net even iets eenvoudiger.

Moves is een app die het beste kan worden gezien als een uitgebreide stappenteller. De app houdt namelijk de hele dag door bij hoeveel jij beweegt en waar je je naartoe verplaatst. Hiervoor deelt de app jouw dag op in verschillende categorieën, namelijk wandelen, hardlopen, stilzitten en vervoer. Binnen deze categorie houdt de app bij hoeveel jij je verplaatst en op welke manier je dat doet. Vaste locaties zoals je werk of huis kan je de app laten herkennen, waardoor je bijvoorbeeld in een oogopslag kan zien hoeveel stappen je hebt gezet van jouw huis naar het werk.

Aan het einde van de dag kan je hierdoor precies zien hoeveel stappen je bijvoorbeeld hebt gezet tijdens het wandelen of hardlopen die dag. Ook de tijd die je hieraan hebt besteed en het aantal kilometer dat je hebt afgelegd worden opgeslagen. Op deze manier wordt het net iets makkelijker om bewust om te gaan met de manier waarop jij beweegt. Helaas missen we de mogelijkheid om deze informatie ook om te rekenen naar bijvoorbeeld calorieën.

Kortom

Moves is een handige app die de hele dag bijhoudt hoeveel jij beweegt. De app doet dit door onder andere tijd, afstand en stappen te onthouden van de momenten waarop jij wandelt of hardloopt. Hierdoor zie je aan het einde van de dag precies hoe actief je bent geweest. Helaas missen we de mogelijkheid om ook het aantal verbrandde calorieën te bekijken.

Beoordeling 7/10

Download Moves in de AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish

0 Reactie(s) op: iPhone app: De hele dag door in beweging

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.