iPhone app: Al je persoonlijke gegevens op een plek

Door: Robin Smit | 28 mei 2012 08:56

Nieuws

Tegenwoordig is het noodzakelijk om voor bijna elk product of elke dienst gegevens te onthouden. Personal is een app die het leven makkelijker zou moeten maken door gebruikers de mogelijkheid te geven om de meest uiteenlopende gegevens veilig op een plek op te slaan.

In de app kunnen virtuele 'Gems' worden aangemaakt die elk een specifiek object vertegenwoordigen. Zo kan bijvoorbeeld een Gem worden toegevoegd voor een computer, waarin gegevens als het serienummer en de garantieperiode kunnen worden opgeslagen. Personal kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de codes van een alarminstallatie op te slaan. Aangemaakte Gems kunnen vervolgens persoonlijk worden bewaard, of worden gedeeld met andere gebruikers van Personal.

Alhoewel Personal is beveiligd met een wachtwoord, is er toch de vraag hoe veilig de app is voor het opslaan van privé gegevens. Het verplicht gebruiken van een online account zorgt er automatisch voor dat de gegevens mogelijk ook door derden zijn in te zien. Los hiervan, is Personal een erg handige app die zeer uitgebreide mogelijkheden geeft voor het opslaan van informatie. Het instellen is erg eenvoudig en opgeslagen informatie kan snel worden opgevraagd.

Kortom

Personal is een app waarmee persoonlijke gegevens van de meest uiteenlopende objecten kunnen worden opgeslagen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om gegevens te delen met andere gebruikers. Alhoewel dit erg handig is, wordt er met Personal snel het risico genomen te veel informatie op een plek op te slaan. Daarnaast moet er verplicht een online account worden aangemaakt, waarmee de informatie dus mogelijk door derden kan worden ingezien.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Download Personal in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: Al je persoonlijke gegevens op een plek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.