iPhone 4-aanklacht om gebroken glas

Door: Jasper Bakker | 31 januari 2011 11:42

Nieuws

Een iPhone 4-gebruiker heeft Apple aangeklaagd omdat de glaslaag op de smartphone is gebarsten. Dit gebeurde bij een val van nog geen meter.

Een Amerikaanse consument spant een rechtszaak aan tegen Apple omdat de glazen behuizing van zijn iPhone 4 is gebarsten. Volgens de man is dit gebeurd toen zijn dochter het toestel uit haar handen liet vallen. Het toestel viel van een hoogte van zo’n 92 centimeter (3 feet). Zijn eerdere iPhone 3GS heeft een dergelijke val wel prima doorstaan, meldt Apple Insider.

‘Ontwerp deugt niet’

De boze iPhone 4-gebruiker stelt dat het ontwerp van Apple niet deugt en dat het bedrijf consumenten misleidt. De iPhone-maker stelt namelijk dat de glazen voor- en achterkant van het toestel super-duurzaam en krasbestendig is. “Hetzelfde type glas dat wordt gebruikt in de ramen van helikopters en hoge-snelheidstreinen”, prijst Apple het materiaal aan.

De aangespannen zaak is een collectieve aanklacht (class action lawsuit), die dus wordt gevoerd namens iedereen die is getroffen door deze kwestie. De aanklager eist een vergoeding voor de aanschafprijs van het toestel en voor de reparatie ervan.

Glas half leeg?

Er zijn eerder al negatieve berichten geweest over de glazen behuizing van de iPhone 4. Die zou ondanks het speciale materiaal toch vatbaar zijn voor krassen en zelfs spontaan interne scheurtjes kunnen krijgen. Dat lijkt tot op heden echter weinig te zijn voorgekomen.

Enkele maanden na de lancering van het toestel zijn er nog berichten geweest dat bepaalde soorten hoesjes een schurende en uiteindelijke barstende werking op de glazen achterkant hebben. Ook dat heeft vervolgens niet geleid tot schade-incidenten of rumoer, laat staan rechtszaken.

0 Reactie(s) op: iPhone 4-aanklacht om gebroken glas

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.