iPad-versie van Skyfire browser op komt

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 november 2010 10:55

Nieuws

Skyfire, het bedrijf achter de gelijknamige browser die Flash-content via een omweg afspeelt, heeft bekend gemaakt te werken aan een iPad-versie van de browser. De browser maakt het mogelijk Flash-content in HTML5 op de iPhone en iPod touch te bekijken. De iPhone- en iPod touch-variant was dusdanig populair dat de servers van Skyfire de druk niet meer aan konden. Het bedrijf moest hierdoor de app tijdelijk uit de App Store verwijderen.

De Skyfire-browser zet automatisch Flash-video's om naar HTML5, dat wel door iOS wordt ondersteund. De HTML5-video's wordt vervolgens op servers van Skyfire gehost. Hierdoor krijg je zodra je Flash-video's tegenkomt een URL te zien naar een server van Skyfire. Klik je hierop dan kun je de video alsnog bekijken, maar dan in HTML5. Door deze manier van werken wordt al het dataverkeer dat het bekijken van de video's genereert via de servers van Skyfire geleidt. Dit leidt tot een grote druk op de servers, die hierdoor tijdelijk het dataverkeer niet meer aankonden.

De Skyfire browser is door de grote vraag helaas niet in de Nederlandse App Store beschikbaar. Dit aangezien het bedrijf achter de browser heeft besloten de app in kleine oplages beschikbaar te maken. Daarom is de app momenteel alleen te vinden in de Amerikaanse App Store. Het is niet bekend wanneer de browser ook in de Nederlandse app-winkel verschijnt. Je kunt hiervan op de hoogte blijven door Skyfire te volgen via Twitter of Facebook.

0 Reactie(s) op: iPad-versie van Skyfire browser op komt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.