iPad verkoopt minder - hij is ook gewoon te goed

Door: kristian-van-tuil | 24 juli 2014 17:00

Nieuws

iPad-gebruikers zijn veel te tevreden met hun apparaat, daarom verkocht Apple verkocht afgelopen kwartaal alweer minder iPads ten opzichte van een jaar geleden. Gelukkig voor de beurskoers: analisten vinden die verkoopdaling geen enkel probleem.

Dat Apple dinsdag opnieuw 'slechte' cijfers over de iPad publiceerde - er werden slechts 13,3 miljoen stuks verkocht - verbaast analisten niks. Ze zien het ook niet als een probleem voor de Californische fabrikant, integendeel.

"Ik zie geen problemen", zegt analist Jan Dawson van Jackdaw Research tegen Computerworld.com. "Het aantal gebruikers groeit gestaag en het is een enorme business - de iPad zou in zijn eentje een Fortune 100 bedrijf kunnen zijn. Ook sleept de iPad voor Apple nog steeds gigantische winsten binnen."

Apple doet het al tijden goed in de klanttevredenheidscores. In de laatste Tablet Satisfaction Study van J.D. Power haalt de iPad de maximale score van vijf uit vijf punten. Samsung, Amazon en Asus volgen met drie punten op gepaste afstand.

Als er al sprake van een 'probleem' is, dan is het de veel tevreden iPad-gebruiker. Analist Van Baker van Gartner stelt dat de iPad veel minder snel vervangen wordt dan de meeste mensen een aantal jaar geleden voorspelden. In vergelijking met andere tablets houdt de iPad-gebruiker zijn apparaat relatief lang in bezit - veel iPads in gebruik zijn immers nog van de tweede of derde generatie, terwijl inmiddels de vijfde generatie al bijna een jaar in de winkels ligt.

iPads blijven minstens drie jaar in gebruik

Collega-analiste Carolina Milanesi constateert dat de tabletmarkt inmiddels verzadigd is en upgrades - waarvan jaren terug voorspeld werd dat zij elke twee jaar zouden plaatsvinden - vooralsnog uitblijven. "De vervangingscyclus is veel langer dan voor smartphones ook omdat tablets meestal zonder data-abonnement verkocht worden."

Tot slot zijn de analisten van mening dat ook het robuuste ecosysteem, waarin nieuwe apps nog steeds werken op oudere iPads, en de relatief lange ondersteuning voor het besturingssysteem iOS reden zijn dat gebruikers voorlopig afzien van een upgrade.

4 Reactie(s) op: iPad verkoopt minder - hij is ook gewoon te goed

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 juli 2014 09:51 Anoniem
  Hier kan Microsoft nog wat van leren, geen geklooi met iedere paar maanden upgraden en elk jaar nieuw besturingssysteem. Een duur product als dit moet zonder problemen een aantal jaren gebruikt kunnen worden zonder dat bepaalde functies het niet meer doen doordat ontwikkelaars iets bedenken wat niet compatibel is en je dus weer geld kost terwijl je het product nog maar een jaar in je bezit hebt of anderszins.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 juli 2014 10:09 Anoniem
  Maar bij een defect zijn ze niet te herstellen, veel geluk ermee.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 juli 2014 21:24 Anoniem
  Mogen wij even een teiltje?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 juli 2014 17:57 Anoniem
  Sommige gasten zijn echteazijnzeikets
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.