iPad mini vs Google Nexus 7 & Samsung Galaxy 2 7.0

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 oktober 2012 20:47

iPad

Apple gaat met de iPad mini de concurrentie aan met 7 inch tablets als de Google Nexus 7 en Samsung Galaxy Tab 2 7.0. Maar hoe verhoudt de iPad mini zich hardwarematig eigenlijk tot deze apparaten? De overeenkomsten en verschillen op een rijtje.

Design

De iPad mini ziet er zoals we mogen verwacht van Apple erg strak uit. Het apparaat is voorzien van minimale randen rondom het scherm, die flink kleiner zijn dan die van de grotere vierde generatie iPad. De randen rondom het scherm van de iPad mini zijn daarnaast ook aanzienlijk kleiner dan schermranden van de Google Nexus 7 en Samsung Galaxy Tab 2.

De iPad mini

Het scherm

De kleine iPad is uitgerust met 7,9 inch scherm. Het apparaat heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels, met een pixeldichtheid van 162 pixels per inch (ppi). Zowel de Google Nexus 7 als de Amazon Galaxy Tab 2 verslaan de iPad mini op dit gebied. Beide apparaten zijn voorzien van een 7 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, die zorgen voor een pixeldichtheid van 216 ppi.

De camera

Als we kijken naar de camera's van de tablets verslaat de iPad mini beide concurrenten met voorsprong. De iPad mini is uitgerust met een 5 megapixel camera aan de achterzijde en 1,2 megapixel camera aan de voorzijde. De camera aan de voorzijde biedt de mogelijkheid video in 720p-kwaliteit op te nemen. De Google Nexus 7 is alleen voorzien van een 1,2 megapixel camera aan de voorzijde.

De Samsung Galaxy Tab 2 7.0

De Samsung Galaxy Tab 2 is wel voorzien van een camera aan de zowel de voor- als achterzijde, maar deze halen het niet bij die van de iPad mini. De Galaxy Tab 2 moet het stellen met een 3 megapixel camera aan de achterzijde en een camera met VGA-resolutie aan de voorzijde.

WiFi en 3G/4G

De iPad mini is beschikbaar in zowel een WiFi- als 4G-variant. Nederlandse gebruikers kunnen echter niet profiteren van de 4G-functionaliteiten van het apparaat, aangezien Nederlandse providers nog geen 4G-netwerken hebben aangelegd. Nederlanders kunnen dus alleen gebruik maken van de 3G-netwerken die mobiele providers beschikbaar stellen. Ook de Galaxy Tab 2 7.0 van Samsung biedt de mogelijkheid via een 3G-verbinding met het internet verbinding te maken. De Nexus 7 van Google biedt deze mogelijkheid echter niet.

De Google Nexus 7

De prijs

Samsung's tablet is beschikbaar met 8GB of 16GB opslagruimte. Het 8GB-model is beschikbaar voor 220 euro en de 16GB-variant voor 250 euro. De opslagruimte van de Galaxy Tab 2 7.0 kan met behulp van een microSD-kaart met maximaal 32GB worden uitgebreid. De Google Nexus 7 is alleen beschikbaar met 16GB opslagruimte en gaat voor 249 euro over de toonbank. De iPad mini 16GB WiFi is beschikbaar voor 329 euro, de 32GB WiFi-variant voor 429 euro en 64GB WiFi-versie voor 529 euro. De 4G-varianten zijn honderd euro duurder.

Conclusie

Apple zet met de iPad mini een nieuwe tablet in de markt die prima de concurrentie aan kan met de Google Nexus 7 en Samsung Galaxy Tab 2 7.0. De iPad mini verslaat zijn concurrenten met zowel de camera als het design. Ook is de iPad mini het enige apparaat dat verbinding kan maken met 4G-netwerken, al zijn deze in Nederland niet beschikbaar. De iPad mini moet het echter afleggen tegen zijn concurrenten als we kijken naar het scherm. Gebruikers van de iPad mini kunnen daarentegen gebruik maken van het iOS-besturingssysteem, wat zeker voor gebruikers van de iPhone, iPod touch of 9,7 inch iPad erg prettig is.

De iPad mini

0 Reactie(s) op: iPad mini vs Google Nexus 7 & Samsung Galaxy 2 7.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.