iPad: Eindelijk een echte Google-killer?

Door: Robin Smit | 30 januari 2013 13:41

iPad

De manier waarop we het internet doorzoeken is de afgelopen jaren niet veel veranderd. Zo gebruikt het overgrote deel van de internetters al vele jaren Google en het lijkt er niet op dat dit snel gaat veranderen. Toch lijkt er nu een zoekmachine te zijn die het écht over een andere boeg gooit, namelijk Izik.

Izik is een zoekmachine speciaal voor tablets die de zoekresultaten bij een zoekopdracht opdeelt in verschillende categorieën met content die aansluiten op jouw zoekterm. Wanneer je op de naam van een artiest zoekt krijg je bijvoorbeeld categorieën als songteksten, foto's, video's of gerelateerde artikelen te zien. Deze zoekresultaten worden op een mooie en overzichtelijke manier weergegeven. Hierbij is het mogelijk om met behulp van verticale bewegingen door meer categorieën te navigeren, terwijl je met een horizontale beweging meer content binnen een categorie bekijkt. Deze besturing werkt erg fijn en laat je op een snelle manier door veel leuke content heen bladeren. Helaas is Izik op het moment alleen beschikbaar op tablets. We kunnen niet wachten totdat we ook op de iPhone aan de slag kunnen met Izik.

Kortom

Izik is een prachtige app die het begrip 'zoekmachine' een volledig nieuwe invulling geeft. Izik zoekt namelijk content die aansluit bij jouw zoekopdracht. Deze content wordt vervolgens in overzichtelijke categorieën getoond. Dit alles wordt gecombineerd met een fijne besturing, waardoor het doorzoeken van het web een echt feestje wordt.

Beoordeling: 8/10

Download Izik in de App Store

0 Reactie(s) op: iPad: Eindelijk een echte Google-killer?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.