iPad blijkt goed voor 68 procent van de tabletmarkt

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 augustus 2012 18:52

Nieuws

Apple blijkt in het tweede kwartaal van 2012 een marktaandeel van maarliefst 68,3 procent in de wereldwijde tabletmarkt veroverd te hebben. Dit is een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011.

Dit blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Strategy Analytics op basis van de kwartaalcijfers die Apple vorige week bekend maakte. Apple verkocht in het afgelopen kwartaal wereldwijd 17 miljoen iPad's, een toename van 7,7 miljoen stuks ten opzichte van een jaar eerder.

De concurrentie

Het bedrijf presteert hiermee aanzienlijk beter dan zijn concurrenten. Android-gebaseerde tablets gingen in het vorige kwartaal wereldwijd 7,3 miljoen keer over de toonbank. In totaal werden 2,9 miljoen meer Android-tablets verkocht dan in tweede kwartaal van 2011. Android-gebaseerde tablets hebben een marktaandeel van 29,3 procent.

Microsoft blijkt afgelopen kwartaal slecht te hebben gepresteerd. Microsoft-gebaseerde tablets gingen in het tweede kwartaal van 2011 nog 600.000 keer over de toonbank. Dit aantal is in het afgelopen kwartaal teruggelopen tot 300.000. Microsoft heeft op dit moment een marktaandeel van slechts 1,2 procent in handen.

0 Reactie(s) op: iPad blijkt goed voor 68 procent van de tabletmarkt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.