iPad app: Spannend avontuur voor de allerkleinsten met Edsilia Rombley

Door: Robin Smit | 17 maart 2013 15:46

iPad

Dat Edsilia Rombley kan zingen dat weten we allemaal wel, maar dat ze ook als schrijfster aan de weg timmert is wellicht bij minder mensen bekend. Dit doet ze met haar kinderboekenreeks Huggybird. Op dit moment is de serie alweer toe aan het vierde deel, dat als eerste deel ook verkrijgbaar is als app.

Huggybird is een klein blauw vogeltje dat spannende avonturen beleeft. In het vierde deel van de serie vindt Huggybird een magische toverbal die ervoor zorgt dat hij in bijzondere situaties terecht komt. Dit avontuur kun je samen met je kind voor laten lezen door Edsilia Rombley zelf. Naast de gesproken tekst is het ook mogelijk om de tekst zelf mee te lezen op het scherm. Door de vrolijke afbeeldingen die meebewegen met het verhaal is het verhaal van Huggybird voor kinderen eenvoudig te visualiseren. We missen hierbij wel de mogelijkheid om zelf bepaalde objecten binnen de afbeeldingen te selecteren. Op deze manier had het digitale boek een stuk interactiever kunnen worden gemaakt.

Een leuke toevoeging aan Huggybird is de mogelijkheid om de naam van je kind op te geven in de app. Deze naam zal vervolgens worden opgenomen in het verhaal. Helaas is dit alleen mogelijk zonder de stem van Edsilia Rombley. Je zal hierbij dus zelf het verhaal moeten voorlezen.

Kortom

Huggybird nr.4 is het vierde deel in de Huggybird kinderboekenreeks. Deze boeken zijn geschreven door Edsilia Rombley. Dit is het eerste deel dat verkrijgbaar is in een app waarbij Edsilia zelf het boek voorleest. Erg leuk is de mogelijkheid om je eigen kind mee te laten spelen in het boek. Een klein minpuntje is het ontbreken van interactie met het verhaal.

Beoordeling 7/10

Prijs: € 2,69

Download Huggybird nr.4 in de AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: iPad app: Spannend avontuur voor de allerkleinsten met Edsilia Rombley

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.