iPad app: Geen fantasie is te gek, modelleer jouw eigen wezens

Door: Robin Smit | 16 maart 2013 14:29

iPad

Er zijn apps waarbij we een klein beetje creativiteit wel kunnen aanraden. Er zijn echter ook apps die je zoveel vrijheid geven dat, hoe gek je het ook bedenkt, jij het op je scherm of in je handen kan krijgen. Dit is precies het geval bij 123D Creature.

123D Creature is een app die afkomstig is van het bedrijf Autodesk dat ook achter de veelgebruikte ontwerp-software AutoCAD zit. Met 123D Creature geeft het bedrijf je nu de mogelijkheid om op je iPad zelf de meest fantasievolle wezens te creëren. Doordat de app dit ontwerpproces in vier redelijk eenvoudige stappen heeft ondergebracht is 123D Creature een app die voor zowel de ervaren ontwerper als iemand die nog moeite heeft met het uittekenen van een "stick-man" een leuke manier om zijn fantasie de vrij loop te laten gaan.

In 123D Creature krijg je eerst de mogelijkheid jouw wezen met behulp van een soort skelet vorm te geven. Vervolgens ga je in stap twee aan de slag met het toevoegen van kleiner details, zoals de textuur van van de huid. Met behulp van een likje verf laat je jouw wezen er nu nog mooier uit zien en in stap vier is het tijd om een perfecte rendering te maken van het eindresultaat.

Wat 123D Creature helemaal uniek maakt is de mogelijkheid om jouw eindresultaat te laten printen met behulp van een 3d-printer. De prijzen hiervan zijn afhankelijk van de grootte van je creatie, maar beginnen rond ongeveer 20 dollar exclusief verzendkosten. Ten slotte is het met 123D Creature ook mogelijk om creaties te exporteren naar een .mtl of .obj bestand. Hiermee komt de app op een goede manier ervaren 3d ontwerpers tegemoet.

Kortom

123D Creature is een leuke app waarmee je op relatief eenvoudige wijze zelf drie dimensionale ontwerpen kan maken van de meest bizarre wezens. Erg leuk aan de app is de mogelijkheid om deze creaties ook daadwerkelijk te laten afdrukken met een 3d-printer.

Onderstaand zie je ons resultaat in 123D Creature en dat van iemand die iets artistieker is aangelegd.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 6,99

Download 123D Creature in de AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: iPad app: Geen fantasie is te gek, modelleer jouw eigen wezens

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.