iPad 3: kopen, reviews en aanbiedingen

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 mei 2012 19:38

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9

De iPad 3 is bij de lancering mogelijk slechts beperkt beschikbaar door productieproblemen

Toegevoegd op 1 maart 2012

Apple heeft mogelijk enkele maanden nodig om de productie van de iPad 3 op volle toeren te krijgen. Dit aangezien de Retina Displays waarmee het apparaat zou zijn uitgerust momenteel slechts beperkt beschikbaar zijn.

Het Taiwanese Digitimes schrijft dat een haperende levering van 'hoge resolutie schermen' impact kan hebben op de beschikbaarheid van de iPad 3 bij de lancering. Eerder bleek al dat Apple zijn opdrachten voor de productie van QXGA-schermen heeft verplaatst van Sharp naar Chimei Innolux.

Productieproblemen

Dit zou te maken hebben met productieproblemen bij Sharp. De overstap naar Chimei Innoluxp blijken de problemen echter niet op te hebben gelost. De bronnen van Digitimes stellen namelijk dat alle leveranciers van de schermen met problemen kampen. De andere twee leveranciers zijn Samsung Electronics en LG Display.

De bronnen stellen daarom dat de iPad 2 in het eerste kwartaal volop beschikbaar zal blijven. De levering van iPad 3's komt naar verwachting pas in het tweede kwartaal van 2012 goed op gang. Het is dus mogelijk dat de iPad 3 in eerste instantie moeilijk verkrijgbaar zal zijn of in Nederland later wordt gelanceerd.

'iPad 3 wordt alleen beschikbaar in 16GB- en 32GB-variant'

Toegevoegd op 1 maart 2012

Apple lanceert de iPad 3 in een versie met 16GB opslagruimte en een variant met 32GB. Dit schrijft Digitimes op basis van 'bronnen binnen Apple's leveranciersketen'.

Als het gerucht klopt zou Apple het 64GB-model van de iPad 3 schrappen. Dit is de meest dure variant van de huidige iPad 2 met de meeste opslagruimte. De bronnen kunnen helaas geen reden noemen voor de beslissing.

Apple verstuurt uitnodigingen voor iPad 3-evenement

Toegevoegd op 28 februari 2012

Apple heeft uitnodigingen verstuurd voor een media evenement. Het evenement vindt plaats op woensdag 7 maart om 10:00 PST of 19:00 Nederlandse tijd.

Dit schrijven The Verge en The Loop. Op de uitnodiging staat 'We hebben iets dat je echt moet zien. En aanraken.'. Daarnaast is duidelijk een iPad op de achtergrond te zien. Deze iPad lijkt op het eerste gezicht een hogere resolutie te hebben dan de iPad 2. Ook valt op dat de iPad een donkerdere behuizing heeft dan de iPad 2.

Met de uitnodiging bevestigt Apple officieel niet de lancering van de iPad 3 op 7 maart. De duidelijke verwijzing naar een touch product en de iPad op de achtergrond zijn echter wel aanwijzingen. Het evenement wordt georganiseerd in het Yerba Buena Centert for the Arts in San Francisco.

De uitnodiging die Apple heeft verstuurd (bron: The Verge)

Zit in dit vliegtuig de iPad 3?

Toegevoegd op 26 februari 2012

De iPad 3 is mogelijk al onderweg naar de Verenigde Staten. Apple.pro schrijft (via: 9to5Mac) over vrachtdocumentatie waarop de iPad 3 wordt genoemd. De documentatie zou zijn opgedoken op de Chinese forum WeiPhone.

Beveiliging

Ook zou op Weibo een foto zijn geplaatst van de vlucht die de iPad 3's zou vervoeren. De uploader schrijft dat eigenaar van de vlucht, mogelijk dus Apple, hoge eisen stelde aan de beveiliging van de vracht. Zo zou de vracht slechts korte tijd op het vliegveld aanwezig zijn geweest.

Ook zouden medewerkers van het vliegveld opdracht hebben gekregen bepaalde vrachtvliegtuigen naar specifieke locaties te leiden. De vracht kon hierdoor snel worden ingeladen, waardoor de tijd dat de vracht over het vliegveld werd gereden tot een minimum is beperkt.

Pre-order

Bronnen van 9to5Mac stellen dat het waarschijnlijk mogelijk wordt de iPad 3 in de pre-order te bestellen. Dit was bij de iPad 2 niet het geval. Ook weten de bronnen te melden dat Apple naast de iPad 3 alleen de iPad 2 16GB WiFi blijft verkopen. Alle andere modellen van de iPad 2 zullen uit de schappen verdwijnen.

iFixit onderzoekt scherm van iPad 3 (video)

Toegevoegd op 25 februari 2012

MacRumors wist onlangs een scherm in handen te krijgen dat van de iPad 3 zou zijn. iFixit heeft het scherm onderzocht en een video gemaakt van hun bevindingen.

Het scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Uit de video van iFixit blijkt dat het scherm niet aangesloten kan worden op een iPad 2, aangezien de stekkers niet overeenkomen. iFixit stelt dat het iPad 3-scherm technisch gezien geen Retina Display is.

Steve Jobs definieerde tijdens de lancering van de iPhone 4 het Retina Display als 300 pixels per inch. Het iPad 3-scherm heeft 'slechts' 260 pixels per inch. Wel stelt de iFixit dat de definitie van een Retina Display voor de iPad 3 eigenlijk op 240 pixels zou moeten liggen. Dit aangezien je het scherm verder van je ogen verwijderd houdt dan een iPhone.

[youtube]0PfcA4WcfNA[/youtube]

0 Reactie(s) op: iPad 3: kopen, reviews en aanbiedingen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.