iPad 2 overzicht

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 mei 2011 17:12

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

'Extra snelheid iPad 2 slechts deels te danken aan nieuwe hardware'

Toegevoegd op 8 maart 2011

CNET UK heeft een benchmark uitgevoerd met de iPad 2. Uit de snelheidstest komt naar voren dat de iPad 2 aanzienlijk sneller is dan de huidige iPad. Wel komt uit het onderzoek naar voren dat dit slechts deels aan de hardware te danken is.

De website heeft de iPad 2 vergeleken met de huidige iPad op zowel iOS 4.2 als iOS 4.3 beta. Hieruit bleek dat de iPad 2, die geleverd wordt met iOS 4.3, sneller is dan een iPad op iOS 4.3 beta. Het verschil is echter relatief klein. Wel is de iPad 2 aanzienlijk sneller dan de huidige iPad op iOS 4.2.

Daarnaast heeft de website ook de iPhone 4 met zowel iOS 4.2 als iOS 4.3 beta meegenomen in de test. Ook hieruit bleek dast de iPhone 4 met iOS 4.3 beta aanzienlijk sneller is dan de variant met iOS 4.2. Het lijkt er dus op dat iOS 4.3 een aanzienlijke snelheidsverbetering met zich meebrengt.

Daarnaast deden ook een aantal andere apparaten waaronder Samsung's Galaxy Tab mee aan de vergelijking. De iPad 2 blijkt maar liefst driemaar sneller te zijn dan de Galaxy Tab. Voor de benchmark werd de SunSpider JavaScript Benchmark gebruikt.

NB: Het originele artikel van CNET UK is onbereikbaar. Het is niet duidelijk wat dit precies betekend.

iPad 2 kopen?

Wil jij een iPad 2 gaan kopen? Dan kun je kiezen: wacht je tot 25 maart of bestel je hem op 11 maart alvast in de Verenigde Staten (VS).In het artikel 'iPad 2 kopen' bekijken we voor en nadelen van het aanschaffen van een iPad 2 in de VS. We kijken naar prijzen, bijkomende kosten en bedrijven die je kunnen voorzien van een tijdelijk Amerikaans postadres. Wil je dus meer informatie over het kopen van een iPad 2? Kijk dan hier.

Apple kondigt iPad 2 aan

Toegevoegd op 3 maart 2011

Apple heeft de iPad 2 aangekondigd. Het apparaat is vanaf 11 maart 2011 te koop in Verenigde Staten (VS). Het apparaat verschijnt op 25 maart op de Nederlandse markt. Het apparaat krijgt een camera aan zowel de voor- als achterzijde van het apparaat en is ook qua prestaties verbeterd.

Zo beschikt het apparaat over een dual-core processor die volgens Apple negenmaal sneller is dan die van de huidige iPad. Ook de grafische chip van het apparaat zou aanzienlijk sneller zijn. De iPad 2 is voorzien van dezelfde batterij als de huidige iPad. Ook op het gebied van design heeft de iPad 2 een aantal wijzigingen meegekregen. Zo is het apparaat 33% dunner en heeft het schuin aflopende zijkanten.

De iPad 2 wordt vanaf dag één beschikbaar in zowel het wit als zwart. De prijzen van de WiFi-modellen zijn gelijk aan die van de huidige iPad. De prijzen van de 3G-varianten zijn iets gestegen. Hieronder vind je een overzicht:

Witte iPad 2 op komst?

Toegevoegd op 28 februari 2011

Apple komt mogelijk met een witte iPad 2. Op internet zijn foto's opgedoken van een witte rand die rondom het scherm van de iPad lijkt te horen. Dit meldt 9 to 5 Mac.

Het onderdeel beschikt over een opening voor een camera, waardoor de schermrand voor de iPad 2 bedoeld lijkt te zijn. De echtheid van het onderdeel is helaas niet te controleren, waardoor niet zeker is of het hier daadwerkelijk om een schermrand voor de iPad 2 gaat. Het is ook mogelijk dat een accessoiremaker alvast witte onderdelen heeft gemaakt om toekomstige iPad 2's wit te kunnen maken.

'iPad 2 krijgt A5-processor en 512MB intern geheugen'

Toegevoegd op 27 februari 2011

De iPad 2 krijgt 512MB geheugen en een snellere processor. Dit meldt Engadget op basis van meerdere bronnen, waarvan de website claimt dat deze eerder betrouwbare informatie leverden. Het gaat hierbij waarschijnlijk om een A5-processor. Daarnaast melden de bronnen ook dat een SD-kaartslot en een scherm met een hogere resolutie zeker niet in de iPad 2 aanwezig zullen zijn.

De reden dat deze twee features niet in de iPad 2 aanwezig zijn zijn niet helemaal duidelijk. De bronnen zeggen dat het mogelijk te maken heeft met technische problemen. Engadget zegt verder een camera aan de voorzijde van het apparaat te verwachten. Verder vermoedt de website dat ook iOS 5 binnenkort gelanceerd gaat worden.

0 Reactie(s) op: iPad 2 overzicht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.