iOS 9 brengt thuisdeling voor muziek terug

Door: jeroen-kuiper | 07 juli 2015 12:12

Nieuws

Thuisdeling voor muziek komt terug in iOS 9. In iOS 8.4 was deze optie verdwenen, maar Apple-topman Eddy Cue heeft bevestigd dat de functie weer terugkeert in de nieuwe iOS.

Sinds iOS 8.4 was thuisdeling voor muziek en video en ook het maken van Genius-mixen niet meer mogelijk. Gebruikers kregen de tekst 'not currently available' te zien, en dat gaf al aan dat de diensten wellicht zouden terugkeren. Apple-topman Eddy Cue, die verantwoordelijk is voor iTunes, heeft via Twitter laten weten dat thuisdeling weer terug zal keren in iOS 9. Tot die tijd kun je nog wel muziek en video's streamen via AirPlay.

Thuisdeling pas in herfst terug

Thuisdelen werd voor het eerst toegevoegd in iOS 4.3 en zorgt ervoor dat je muziek vanuit iTunes vanaf je Mac of PC via WiFi kunt streamen naar mobiele apparaten. Veel Apple-gebruikers waren ontevreden toen thuisdeling bleek te zijn verdwenen uit Apple's besturingssysteem. De functie keert dus weer terug, maar het duurt nog tot de herfst voordat thuisdeling weer gebruikt kan worden aangezien iOS 9 dan uit zal komen. De functie wordt tot die tijd alleen ondersteund op de Mac en op Apple TV.

0 Reactie(s) op: iOS 9 brengt thuisdeling voor muziek terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.