iOS 6 beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

Door: Elmar Rekers | 19 september 2012 19:00

iPad

Apple heeft woensdag iOS 6 vrijgegeven voor de iPhone, iPad en iPod touch. De nieuwe iPhone 5, welke op 28 september in Nederland verschijnt, zal standaard geleverd worden met het nieuwe besturingssysteem.

iOS 6 wordt als update aangeboden voor de iPhone 3GS, 4 en 4S. Daarnaast kunnen ook gebruikers van de iPad 2, de nieuwe iPad en de vierde generatie iPod touch een upgrade naar iOS 6 uitvoeren.

Het nieuwe besturingssysteem brengt volgens Apple tweehonderd vernieuwingen met zich mee. De meeste veranderingen blijven echter buiten het zicht van de gebruiker. Wat wel opvalt is dat Facebook nu diep is geïntegreerd. Ook komt het nieuwe Passbook beschikbaar, waarin de gebruiker onder meer terecht kan voor het boeken en beheren van vliegtickets en concertkaartjes.

Google exit

Opvallend is verder dat Apple aanzienlijk minder gebruik maakt van Google-diensten. Zo heeft Google Maps plaatsgemaakt voor Apples eigen Kaarten-app, en wordt ook een YouTube-app niet langer standaard meegeleverd. Om dit euvel te verhelpen heeft Google onlangs een losse YouTube-app gelanceerd in de App Store.

Verder wordt het mogelijk om FaceTime te gebruiken over een 3G-verbinding en kunnen Photo Streams gedeeld worden met contactpersonen. Ook is Siri onder handen genomen. Deze spraakgestuurde assistent zal onder meer sportuitslagen kunnen opnoemen en krijgt de bevoegdheid om apps op te starten.

Siri is tevens in een aantal nieuwe talen beschikbaar, maar Nederlands wordt ook in iOS 6 nog niet ondersteund. Wel komt Siri met iOS 6 naar de nieuwe iPad. Het kan voor sommige gebruikers even duren voor de update te zien is, aangezien deze gefaseerd wordt uitgerold.

0 Reactie(s) op: iOS 6 beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.