iOS 6.1 beta 4 beschikbaar voor ontwikkelaars

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 december 2012 20:42

iPad

Apple stelt iOS 6.1 beta 4 beschikbaar aan ontwikkelaars. De update is beschikbaar via het menu ‘Software-update’ in de instellingen van iOS-apparaten. Let op, alleen ontwikkelaars kunnen de beta installeren.

De nieuwste betaversie van iOS 6 verhelpt een aantal bugs en brengt een aantal verbeteringen aan in het besturingssysteem. De beta draagt buildnummer 10B5126b. De vierde beta verschijnt twee weken nadat Apple de derde beta beschikbaar stelde aan ontwikkelaars.

Nieuwe features

De beta’s van iOS 6 bevatten tot nu toe een aantal nieuwe features. Zo zijn gebruikers van de derde beta gevraagd een aantal beveiligingsvragen voor iCloud te beantwoorden zodra hun apparaat opstart. iOS 6.1 biedt daarnaast de mogelijkheid via de spraakherkenningstechnologie Siri bioscoopkaartjes te kopen bij de dienst Fandango. Deze feature is voor Nederlanders echter niet interessant, aangezien Siri nog steeds geen Nederlands spreekt.

Apple werkt in de iOS 6.1 beta daarnaast ook verder aan zijn eigen Kaarten-app. Ontwikkelaars hebben de beschikking gekregen over een verbeterde Map Kit-framework, waarmee ontwikkelaars de mogelijkheid om te zoeken naar interessante locaties in hun apps kunnen verwerken.

Alleen voor ontwikkelaars

iOS 6.1 bevindt zich momenteel in testfase en is dus nog niet afgerond. Het besturingssysteem is daarom alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die zich hebben geregistreerd bij Apple. Deze ontwikkelaars testen voor Apple de beta van het besturingssysteem uit, zodat de definitieve versie zo min mogelijk fouten bevat. Het is onduidelijk wanneer iOS 6.1 voor iedereen beschikbaar is.

0 Reactie(s) op: iOS 6.1 beta 4 beschikbaar voor ontwikkelaars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.