Internetverkeer vanaf iOS in half jaar tijd met 50% gestegen

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 februari 2012 20:36

Nieuws

Het internetverkeer vanaf Apple's mobiele besturingssysteem iOS is voor het eerst het internetverkeer vanaf Mac OS X voorbij gestreefd. Het marktaandeel van iOS nam afgelopen zes maanden met maar liefst 50% toe.

Dit blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Chitika Insights. Het marktaandeel van Mac OS X is sinds september 2011 met 25 procent gedaald. In dezelfde periode steeg het marktaandeel van iOS met maar liefst 50%.

September

September is de maand geweest waarin iOS Mac OS X wat betreft dataverkeer voorbij is gegaan. iOS haalde in september 2011 een marktaandeel van 8,15%. Mac OS X was goed voor 7,96% marktaandeel. De cijfers van Chitika zijn gebaseerd op statistieken van 100,000 populaire websites die vanuit de Verenigde Staten werden bezocht.

Het internetverkeer van Mac OS X en iOS

Chitika noemt een aantal oorzaken voor de verschuiving in marktaandeel tussen iOS en Mac OS X. Zo stelt het onderzoeksbureau dat Apple consumenten mogelijk motiveert continu nieuwe gadgets te kopen, door continu met nieuwe updates voor de iPad en iPhone te komen.

Lage prijs

Daarnaast wijst Chitika op de relatief lage prijs van de iOS-apparaten, terwijl de apparaten veel functionaliteiten bieden waar duurdere apparaten op basis van Mac OS X over beschikken. Prijstechnisch zijn iOS-apparaten dus interessant voor consumenten.

0 Reactie(s) op: Internetverkeer vanaf iOS in half jaar tijd met 50% gestegen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.