Internetlimiet onder controle op de iPhone

Door: Robbin Ooijevaar | 20 december 2011 15:48

How To

Mobiel internetten zonder datalimiet wordt de aankomende tijd afgeschaft. Helaas is het voor een normale sterveling onmogelijk om te begrijpen hoeveel MB er verbruikt wordt bij een bezoekje aan Facebook, bij het bekijken van een YouTube-filmpje of bij het ophalen van de mail. Dankzij Download Monitor voor de iPhone kunt u uw verbruik eenvoudig bekijken en uw limiet in de gaten houden, want elke extra MB gaat geld kosten!

1. Download Monitor

Er zijn verschillende apps om uw dataverkeer in de gaten te houden. Download Monitor blinkt uit omdat de app gratis is en nagenoeg hetzelfde doet als diverse commerciële apps. Installeer de app direct op de iPhone via de App Store of gebruik iTunes. Start Download Monitor en bekijk een uitgebreide status van uw verbruik. Dit is opgedeeld in WiFi en 3G/GPRS. Draadloos verkeer via wifi kost niets, het gaat specifiek om de 3G/GPRS. De app toont het gemiddelde verbruik per dag en het resterende aantal MB's voor deze maand. De resterende MB's zijn afhankelijk van het plafond dat u instelt: de hoeveelheid MB's die u in uw internetbundel hebt. Standaard gaat Download Monitor uit van 200 MB. U kunt dit aanpassen door op de knop rechtsboven de verbruiksmeter te drukken. Bij Expected toont de app een prognose van het aantal MB's dat u waarschijnlijk gaat verbruiken deze maand.

Download Monitor voor de iPhone houdt het verbruik bij van uw internetbundel.

2. Mobiel dataverkeer uitschakelen

De prijs die u betaalt per MB als u uw databundel overschrijdt verschilt per abonnement en telecomaanbieder. Start Download Monitor regelmatig op om uw limiet in de gaten te houden. Zodra dit (bijna) bereikt is, kunt u uw 3G/GPRS-verbinding eenvoudig uitschakelen en internetten via wifi. Kies in het home-scherm van de iPhone voor Instellingen / Algemeen / Netwerk. Hier kunt u Mobiele data deactiveren en weer inschakelen zodra u dit nodig hebt. In ditzelfde scherm vindt u de knop Dataroaming. Zorg ervoor dat deze uitstaat als u de landsgrenzen overschrijdt, bijvoorbeeld op vakantie. Data­roaming betekent mobiel internet in het buitenland en daar betaalt u in veel gevallen een paar euro's per MB voor! Vaak is in een café of in een grote stad een draadloos wifi-signaal op te pikken waarmee u gratis kunt internetten.

3. Weet wat er draait

Veel iPhone-gebruikers weten niet dat alle apps die gestart worden automatisch op de achtergrond draaien. Apps kunnen op deze manier uw internetverbinding gebruiken zonder dat u dat door hebt. Klik twee keer snel achter elkaar op de home-knop voor een overzicht van de actieve apps. Houd uw vinger op één van de apps en wacht tot de iconen bewegen. Nu kunt u de apps afsluiten (de apps wor­den­ dus niet verwijderd). Een andere sluipverbruiker op de iPhone is pushnotificatie (bij elke gebeurtenis verschijnt di­rect­ een melding). Open Instellingen / Mail, contacten, agenda / Nieuwe gegevens en schakel Push uit. Kies bij Fetch (ophalen) voor Handmatig.

Spaar energie en uw internetverbinding: schakel overbodige achtergrond-apps uit.

0 Reactie(s) op: Internetlimiet onder controle op de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.