Inlogonderdelen instellen voor je Mac

Door: Chwhynny Overbeeke | 29 januari 2016 07:56

How To

Inlogonderdelen zijn apps, documenten, gedeelde volumes of andere dingen die automatisch worden geladen tijdens het opstarten van je Mac. Hier bespreken we hoe je deze kunt instellen.

Inlogonderdelen zijn handig om te gebruiken wanneer je een vaste routine hebt na het opstarten van je Mac, bijvoorbeeld als je bijna altijd een bepaalde app gebruikt of aan een bepaald document gaat werken zodra je computer is opgestart. Bovendien kan het nuttig zijn om diensten waarop je ingelogd wilt zijn, automatisch op de achtergrond te laten starten, zoals bijvoorbeeld Berichten, Mail of Skype. Lees ook: Sneltoetsen voor tijdens het opstarten van je Mac.

Inlogonderdelen zijn account-specifiek, wat betekent dat elke gebruiker zijn eigen favoriete inlogonderdelen kan instellen. Om inlogonderdelen in te stellen, moet je inloggen op het account waarmee je het wilt associëren. Ga vervolgens naar Systeemvoorkeuren en klik op Accounts of Gebruikers en groepen. Selecteer de gebruikersnaam die bij het account hoort in de lijst met accounts en klik op het tabblad Inlogonderdelen. Klik op het plusteken en er verschijnt een Finder-venster. Kies in dit venster een app, document of map waarvan je wilt dat deze automatisch geladen wordt, en klik op Voeg toe.

Wil je niet dat het venster van het gekozen onderdeel in beeld is na het opstarten, dan moet je een vinkje zetten bij Verberg. Op deze manier kun je bijvoorbeeld Skype laden terwijl het venster van de app niet automatisch zal worden weergegeven. Om een inlogonderdeel uit de lijst te verwijderen, hoef je alleen maar het item te selecteren en op het minteken te klikken.

Als je eenmalig niet wilt dat de inlogonderdelen worden getoond na het opstarten, dan moet je terwijl het inlogvenster te zien is de Shift-toets ingedrukt houden en pas loslaten wanneer het Dock getoond wordt.

0 Reactie(s) op: Inlogonderdelen instellen voor je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.