iGi i-Got-Control

Door: Jeroen Boer | 21 december 2010 11:55

Review

Een iPhone heeft een aanraakscherm waar heel goed virtuele knoppen op getoond kunnen worden. Met de i-Got-Control verandert u een iPod, iPad of iPhone in een universele afstandsbediening. In potentie een goed idee, maar of het echt lekker werkt?

De i-Got-Control is een infraroodzender die u aansluit op de dock-connecter van uw iPhone, iPod touch of iPad. We kregen netjes de melding dat de accessoire een applicatie vereist en we werden automatisch naar de juiste pagina in de App Store gebracht. Bij het toevoegen van onze apparatuur tikten we het typenummer van onze televisie in het zoekveld. Dat bleek echter niet te werken. De database van de i-Got-Control bevat geen typenummers, maar drie kolommen met daarin het soort apparatuur, de fabrikant en viercijferige codes. U dient zelf uit te zoeken welke code met uw apparaat werkt door op de Test Power knop te drukken. Bij onze televisie reageerde meerdere infraroodcodes op de Power-knop en moesten we zelf uitzoeken code echt de juiste was.

U zoekt de juiste apparatuur met behulp van de kolommen.

De virtuele afstandsbediening voor een apparaat bestaat uit drie schermen. De eerste twee schermen bevatten apparaatspecifieke knoppen waar u qua indeling niets aan kunt wijzigen, de derde pagina bevat twaalf knoppen die u zelf kunt programmeren. Daar zit gelijk nog een probleem: omdat de database van i-Got-Control niet gebaseerd is op typenummers, bevatten de virtuele afstandsbedieningen lang niet alle apparaatspecifieke knoppen. Die zult u dus zelf toe moeten voegen en daar hebt u dan slechts twaalf knoppen voor. Een vreemde beperking, want wij zouden verwachten dat het geen probleem moet zijn om zelf meer pagina’s aan te maken. Geavanceerde functies als macro’s voor activiteiten die we van onze Logitech Harmony gewend zijn, waarmee in één keer een ontvanger en televisie met de juiste instellingen zijn in te schakelen, ontbreken.

De indeling van de standaardfuncties wordt voor u bepaald.

U kunt twaalf knoppen zelf programmeren.

Conclusie

Het gebruik van een iPod touch of iPhone als afstandsbediening is helemaal geen gek idee en in potentie zou de i-Got-Control een handige afstandsbediening kunnen zijn. In de huidige vorm is de bijbehorende app echter te gebruiksonvriendelijk en beperkt in mogelijkheden, waardoor wij de i-Got-Control niet aanraden.

iGi i-Got-Control

Prijs € 69,99

Oordeel 5/10

Pluspunten

Uitgebreide database fabrikanten en soortenapparatuur

Leerfunctie voor missende functies

Minpunten

Database niet gebaseerd op typenummers

Zelf uitzoeken welke infraroodcode u nodig hebt

Niet genoeg programmeerbare knoppen

Geen macro’s voor activiteiten

0 Reactie(s) op: iGi i-Got-Control

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.