iDisplay: Een handig extra scherm voor je computer

Door: Robin Smit | 30 april 2013 11:15

Review

Wanneer je met veel taken tegelijk bezig bent op je computer kan het weleens helpen om wat informatie op een tweede scherm te plaatsen. Dan moet je natuurlijk wel de beschikking hebben over zo’n extra scherm. Met iDisplay heb je dat tweede scherm nu snel gevonden.

iDisplay is een app die het mogelijk maakt om je iPhone, iPad of Android telefoon in te zetten als extra scherm voor je Mac of PC. Om dit te doen moet je op alle apparaten die je wil verbinden de iDisplay software installeren. Wanneer je dit hebt gedaan is het mogelijk om met een druk op de knop je telefoon of tablet te verbinden met je computer.

De manier waarop je een telefoon of tablet als tweede scherm kan gebruiken is afhankelijk van het besturingssysteem dat je op je computer gebruikt. Onder Windows is het alleen mogelijk om het extra scherm als uitbreiding op je bestaande scherm te gebruiken, maar op een Mac is het ook mogelijk het het bestaande scherm te dupliceren of een specifieke app op het scherm te plaatsen.

De verbinding via iDisplay is, afhankelijk van je netwerk, over het algemeen goed te noemen. De app biedt goede compressietechnieken die ervoor zorgen dat de meeste beelden soepel over het netwerk worden verstuurd. Toch was het bekijken van een video of het spelen van een game net niet mogelijk.

Kortom

iDisplay is een handige app waarmee je een iPhone, iPad of Android telefoon kan gebruiken als extra scherm voor een Mac of PC. De kwaliteit van het beeld is over het algemeen goed te noemen en vooral op een Mac biedt de app veel mogelijkheden. Helaas is het niet mogelijk om video’s te bekijken of games te spelen met de huidige snelheid van de verbinding.

Beoordeling 7/10

Prijs: vanaf € 3,99

Beschikbaar voor: Mac, Windows, iPhone, iPad, Android

Getest op: Mac / iPhone

Download iDisplay voor:

Windows, Mac, iOS, Android

0 Reactie(s) op: iDisplay: Een handig extra scherm voor je computer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.