iCar: De Apple-auto is een babystap dichterbij

Door: matthijs-van-den-broek | 01 augustus 2013 12:01

iPad

Apple zette meerdere industrieën op zijn kop en zal dat misschien blijven doen. Welke branche volgt? De auto-industrie, misschien. Uit een nieuwe patentaanvraag die Apple heeft gedaan, blijkt het bedrijf in ieder geval vooruit te lopen op het aansturen van auto-instellingen met een iPhone. De Apple-auto is daarmee een babystap dichterbij, in ieder geval softwarematig...

Apple was in het verleden nogal terughoudend met het samenwerken met de automobielindustrie, uit onderstaande video op Bloomberg blijkt wel dat Tim Cook veel zwaarder inzet op samenwerkingen en het integreren van Apple-technologie in auto's.

Denk daarbij aan navigatiesystemen die aan te sturen zijn via Siri, voorbeelden daarvan doken al eerder op. Zie ook deze reclamecampagne van Chevrolet. De nieuwe patentaanvraag die Apple nu heeft gedaan die direct in relatie staat tot de automobielindustrie gaat een paar stappen verder.

Het patent draait om "Automatic configuration of self-configurable environments". Bij die omgeving moet je de dus denken aan een auto. De instellingen worden aangestuurd door draagbare consumententechnologie (lees: iOS devices, iWatches of telefoons) die de gebruiker in staat stellen instellingen aan te passen.

De patentaanvraag laat een voorbeeld zien van een auto-interieur. Aan een auto zijn heel veel dingen in te stellen, denk daarbij aan de spiegel, de airco, de stoelen, de hoogte van het stuurwiel en veel, heel veel andere functies. Die zijn op dit moment misschien wel persoonlijk in te stellen via computertechnologie die aan boord is van de auto, maar bij Apple denken ze dat het handig is als je die instellingen met je "mee kunt nemen", bijvoorbeeld via je iPhone.

0 Reactie(s) op: iCar: De Apple-auto is een babystap dichterbij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.