iBooks krijgt collecties

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 november 2010 16:31

Nieuws

iBooks, Apple's app voor het lezen van digitale boeken, krijg een collections-knop. Hierdoor kun je je boeken meer indelen op categorie, waardoor deze eenvoudig terug te vinden moeten zijn. Dit meldt 9 to 5 Mac op basis van screenshots die de website toegestuurd heeft gekregen.

Daarnaast bevestigd ook een onderdeel van de nieuwe iPhone-handleiding de komst van de collections-functionaliteit. Hierin staat "Ga naar de boekenkast, tik op 'Collecties', selecteer een verzameling en tik vervolgens op het pdf-bestand dat u wilt lezen". Standaard zijn een aantal categorieën aanwezig zoals 'boeken' en pdf'. Deze collecties kunnen niet verwijderd worden.

Naast de collections-functionaliteit krijgt iBooks ook ondersteuning voor AirPrint. Hierdoor wordt het mogelijk documenten draadloos te printen op een printer die AirPrint ondersteunt. Momenteel zijn dit alleen een aantal HP-printers. Ook krijgen gebruikers van iBooks de mogelijkheid PDF-bestanden door te mailen. Het is niet bekend wanneer de update voor iBooks beschikbaar wordt.

De 'collections-knop' in iBooks voor de iPhone (bron: 9 to 5 Mac)

De 'collections-knop' in iBooks voor de iPad (bron: 9 to 5 Mac)

0 Reactie(s) op: iBooks krijgt collecties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.