HTC vlucht stilletjes uit Samsungs thuismarkt Korea

Door: rene-schoemaker | 31 juli 2012 11:12

iPad

HTC geeft het op en laat Zuid-Korea over aan thuisspelers Samsung en LG. De Taiwanese smartphonefabrikant heeft stilletjes zijn kantoor in Seoel gesloten.

HTC zegt zelf zijn “bedrijfsvoering te stroomlijnen". HTC is het na jaren hard proberen niet gelukt enige indruk achter te laten op de Koreaanse markt waarin Samsung domineert en andere thuisspelers als LG stevige posities hebben. De Taiwanese producent heeft nooit een groter marktaandeel dan 5 procent kunnen bemachtigen, maar sinds dat hoogtepunt eind 2010 ging het sterk bergafwaarts. Het heeft nu een magere 1 procent van de markt.

Volgens Nicole Peng, analist bij Canalys, is het zwaar tot vrijwel onmogelijk om als buitenlandse leverancier een voet aan de grond te krijgen in Zuid-Korea. “Ze zullen moeten investeren in betere kansen op de kortere termijn", zegt Peng tegen IDG News Service, waarbij ze denkt aan China. Dat is nu de grootste groeimarkt voor smartphones en HTC wil bij de grote buur een graantje meepakken.

HTC staat onder zware druk

HTC staat onder zware druk. In juni sloot het al zijn kantoor in een andere opkomende economie, Brazilië, eveneens om zijn “bedrijfsvoering te stroomlijnen". Ook in Brazilië is HTC niet verder gekomen dan 1 procent van de markt. De Taiwanezen hebben net als andere leveranciers zwaar te lijden onder de marktstrijd tussen Samsung en Apple.

In de afgelopen kwartalen moest HTC telkens teleurstellende omzet- en winstcijfers melden. Met name in Europa vallen de verkopen tegen en ook de productserie HTC One, waarvan veel werd verwacht, komt niet uit de verf.

Toch hoeft de vlucht uit Korea niet zozeer negatief te zijn, zegt Mark Ranson, analist bij Ovum, tegen The Register. “Wij denken dat HTC elke markt beziet als losstaand en kijkt naar welke markt de beste groeipotentie heeft. Er zijn maar weinig markten die zo moeilijk en uniek zijn als de Koreaanse."

0 Reactie(s) op: HTC vlucht stilletjes uit Samsungs thuismarkt Korea

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.