High-end-tablets: Android 3.1 versus iPad 2

Door: Jeroen Boer | 27 juli 2011 13:36

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Acer Iconia Tab A500

De Acer Iconia Tab A500 is een van de eerste Android-­tablets die in Nederland ook echt te koop is. De behuizing is voor een groot gedeelte vervaardigd uit aluminium en ziet er chic uit. Knullig is wel dat het kunststof klepje dat toegang verschaft tot het microSD-kaartslot en de simkaart, lastig te openen is. We zijn bang dat bij verkeerd gebruik het klepje snel afbreekt. Heel vreemd is dat er een stickertje over het niet gebruikte simkaartslot zit (de geteste uitvoering heeft geen 3G) waarop staat dat we de garantie verliezen als het stickertje stukgaat. Opvallend is dat het 10,1inch-scherm een wel heel brede schermrand heeft waardoor de tablet kolossaal overkomt. De kwaliteit van het scherm is niet onaardig, maar haalt het niet bij de schermen van Apple, ASUS en Samsung. De helderheid is erg goed en ook de inkijkhoek is aardig, maar de kleurweergave kan beter. Irritant is dat het grid van het aanraakscherm in bepaalde hoeken goed zichtbaar is.

De Acer Iconia Tab A500 draait op het Tegra 2-platform in combinatie met 1 GB geheugen. De erg complete A500 heeft een accelerometer, gyroscoop, gps en een kompas aan boord. Qua draadloze mogelijkheden is er bluetooth 2.1 en 802.11a/b/g/n, en qua aansluitingen hebt u de beschikking over een micro-HDMI-uitgang, een hoofdtelefoonuitgang, een usb-aansluiting om het apparaat aan te sluiten op een pc en een usb2.0-poort om bijvoorbeeld een usb-stick aan te sluiten. Daarnaast is de Acer Iconia Tab A500 ook nog in een microSD-kaartslot en een eigen dock­aansluiting voorzien. Erg handig is dat de tablet aan de onderkant een schuifje heeft om de rotatiemogelijkheid te vergrendelen. De camera's zijn helaas slechter dan wat de specificaties beloven. De 5-megapixelcamera aan de achterkant produceert matige foto's en de kleuren zijn niet echt mooi.

Acer Iconia Tab A500

Prijs € 399,- (16 GB)

Oordeel 7/10

Pluspunten

Rotatieschakelaar

Veel aansluitingen

Usb-poort

Minpunten

Grid van aanraakscherm zichtbaar

Forse behuizing

Packard Bell Liberty Tab

Packard Bell, zoals wellicht bekend tegenwoordig onderdeel van Acer, komt niet geheel toevallig met een tablet die erg veel op de Acer Iconia lijkt. Leggen we ze naast elkaar, dan zitten alle knopjes, ingangen en dergelijke, op precies dezelfde plaats. Ook de specificaties van de Packard Bell Liberty Tab komen overeen met die van de geteste Iconia Tab A500. Een verschil is dat het apparaat alleen in een uitvoering met 16 GB geheugen op de markt verschijnt. Het grootste verschil ten opzichte van Acers uitvoering is dat de behuizing van de Packard Bell Liberty Tab van bordeauxrood kunststof is gemaakt in plaats van van aluminium. Hierdoor is de tablet net iets dikker, maar voelt hij ook iets lichter aan. Naast rood is de tablet ook verkrijgbaar in wit.

Net als op de Acer Iconia Tab A500 zien we ook op deze tablet heel handig een rotatieschakelaar. We hopen stiekem dat alle toekomstige tablets een dergelijk knopje hebben, want in de praktijk is het erg handig als de rotatieblokkering direct bereikbaar is. Qua scherm geldt ook voor de Liberty Tab dat we het grid van het aanraakgedeelte in het scherm goed kunnen zien en dat het scherm kwalitatief minder is dan de schermen die Apple, ASUS en Samsung gebruiken.

Packard Bell Liberty Tab

Prijs € 399,- (16 GB)

Oordeel 7/10

Pluspunten

Rotatieschakelaar

Veel aansluitingen

Usb-poort

Minpunten

Grid van aanraakscherm zichtbaar

Forse behuizing

0 Reactie(s) op: High-end-tablets: Android 3.1 versus iPad 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.