Handleiding: Content verwijderen uit lijst met aankopen in iTunes Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 mei 2013 13:27

iPad

Alle apps, muziek, films, boeken en andere content die je via de iTunes Store koopt zijn terug te vinden in een overzicht van aankopen. Heb jij een app, film, album of boek gedownload waar je niet zo trots op bent en wil je niet dat iemand kan zien jij deze content hebt aangeschaft? Dan kan je de content op de lijst met aankopen onzichtbaar maken op. In dit artikel lees je hoe je een app, film, album of andere content in je aankopen in de iTunes Store kunt verbergen.

Content onzichtbaar maken

Het onzichtbaar maken van content is mogelijk via iTunes. Open de app iTunes via de map Programma's op de Mac of het startmenu op Windows-machines. Selecteer vervolgens het menu Store in de menubalk en kies de optie Log in. Voer nu je zowel je Apple ID als wachtwoord in en bevestig de ingevoerde gegevens door op de knop Log in te klikken.

Log in op je Apple ID

Open nu de homepagina van iTunes door op het huisje naast de tabbladen te klikken. Aan de rechterzijde van het venster wordt een zijbalk vertoond met een aantal opties. Kies in deze zijbalk de optie Aankopen. Je krijgt nu een overzicht te zien van alle content die je met je Apple ID hebt aangeschaft.

Selecteer nu het tabblad dat hoort bij de content die jij wilt verbergen. Je hebt hierbij de keuze uit Muziek, Films, Apps en Boeken. Zoek in de lijst het album, boek, film of app op die je wilt verwijderen. Je kunt ook gebruik maken van de zoekmachine om content razendsnel op te zoeken.

Heb je de content die je wilt verwijderen gevonden? Plaats dan je muis bovenop het icoon van de app, de film, het album of het boek. Je krijgt nu in de linkerbovenhoek van het icoon een kruis te zien. Klik op dit kruis om de content te verwijderen. De content verdwijnt direct uit de lijst aankopen.

Klik op het kruis naast het icoon om de content te verbergen

Content die onzichtbaar is gemaakt wordt op zowel de Mac als je iPhone, iPad of iPod touch niet langer vertoond in het overzicht met aankopen. Je hoeft content dus maar één keer te verbergen om deze op al je Apple-producten onzichtbaar te maken. Het verbergen van content is alleen mogelijk via de iTunes Store op de Mac of een Windows-machine. Het is dus niet mogelijk content rechtstreeks vanaf je iPhone, iPad of iPod touch te verbergen.

Content weer zichtbaar maken

Heb je een app, boek, album of film onzichtbaar gemaakt die je liever weer wilt vertonen? Ook dit is uiteraard mogelijk. Open opnieuw de app iTunes via de map Programma's in het dock op de Mac of het startmenu op een Windows-machine. Selecteer vervolgens het tabblad Store en kies de optie Log in. Voer zowel je Apple ID als wachtwoord in en bevestig de ingevoerde gegevens door op de knop Log in te klikken.

Selecteer nu opnieuw het menu Store in de menubalk en kies de optie Toon mijn Apple ID. iTunes vraagt je nu opnieuw in te loggen op je Apple ID. Voer je wachtwoord in en klik op de knop Toon account. Je krijgt nu een overzicht van je Apple ID te zien. Scroll naar beneden tot je het kopje iTunes in de cloud ziet staan. Achter de tekst Verborgen aankopen: geeft iTunes aan hoeveel artikelen je in totaal onzichtbaar heb gemaakt.

iTunes toont bij je accountinformatie hoeveel aankopen je onzichtbaar hebt gemaakt

Klik op de knop Bekijk verborgen aankopen om een overzicht van de onzichtbaar gemaakte aankopen te bekijken. Selecteer het tabblad Muziek, Films, Apps of Boeken en zoek de content die je weer zichtbaar wilt maken op in het overzicht. Het is ook mogelijk de content te zoeken via de zoekmachine.

Heb je de content gevonden die je weer zichtbaar wilt maken? Klik dan op de knop Weergeven naast de content om deze weer te vertonen. De content wordt direct zichtbaar in de lijst met aankopen op zowel je Mac, iPhone, iPad als iPod touch.

Klik op de knop 'Weergeven' om de content weer zichtbaar te maken

1 Reactie(s) op: Handleiding: Content verwijderen uit lijst met aankopen in iTunes Store

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 maart 2014 18:08 diodro
  Dag Wouter,
  Wist je dat het nu mogelijk is om iTunes te betalen met iDEAL? Via bijvoorbeeld https://www.igiftcards.nl/itunes-kaart-kopen.php of https://www.isaldo.nl/home/ is het zo geregeld!

  groet,
  Dio
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.