Hackers draaien iPad-apps schermvullend op de Apple TV

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 januari 2012 11:46

Nieuws

Hackers hebben een hack gedemonstreerd waardoor het mogelijk is op een gejailbreakte Apple TV iOS-apps voor de iPhone en iPad te draaien. De app worden vergroot tot 720P en schermvullend weergegeven op de Apple TV.

Steven Troughton-Smith en ontwikkelaars TheMudkip hebben een aantal foto's en een video vrijgegeven van de hack voor de Apple TV. De hack vervangt Springboard door een eigen windowmanager, die de naam MobileX draagt. De hackers geven in de video aan de Apple TV met behulp van Seas0nPass te hebben gejailbreakt.

In de video demonstreren de hackers hoe onder andere de Facebook-app schermvullend op de Apple TV draait. Ook claimen de hackers dat Apple's eigen apps Maps, YouTube en Safari op de Apple TV draaien. Safari oogt in de video enigsinds 'schokkerig'. Dit wordt volgens de hackers veroorzaakt doordat de Apple TV geen touchscreen heeft.

Voor de besturing van de Apple TV maken de hackers daarom gebruik Virtual Network Computing (VNC), Secure Shell (SSH) en de Apple Remote. Het schokkerige effect zou worden veroorzaakt door VNC, dat de doorgestuurde beelden vertraagd. De vertraging zou dan ook niet zichtbaar zijn zodra het apparaat via SSH of de Apple Remote wordt bestuurd.

[youtube]h3A5vfML100[/youtube]

Steven Troughton-Smith geeft in de beschrijving van de YouTube-video aan dat hij en TheMudkip twee dagen samen hebben doorgebracht om de hack werkend te krijgen. Troughton-Smith schrijft verder: "als Apple ons geen mogelijkheid geeft echte Apple TV-apps te maken, zullen wij deze mogelijkheid zelf moeten maken".

0 Reactie(s) op: Hackers draaien iPad-apps schermvullend op de Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.