Hacker jailbreakt zowel iOS 6 en iPhone 5

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 september 2012 20:43

iPad

Apple's iOS 6 en de iPhone 5 zijn beide gekraakt. Een hacker had slechts 24 uur nodig om de nieuwste iPhone te jailbreaken. De jailbreak werkt ook op andere iOS-apparaten.

De Amerikaanse hacker Grant Paul, ook bekend als chpwn, plaatst op zijn Twitter-account screenshots van zijn iPhone 5 op iOS 6 waarop het icoontjes van Cydia te zien is. Dit doet vermoeden dat de hacker inderdaad de jailbreak werkend heeft gekregen op de nieuwste iPhone.

De hacker laat in een reactie aan All Things D weten één dag voor de lancering van de iPhone 5 te zijn begonnen met het project. Paul zou zijn iPhone 4S op iOS 6 in slechts enkele uren hebben weten te voorzien van een jailbreak. Ook de iPhone 5 bleek weinig uitdaging te bieden. De hacker stelt slechts 30 minuten nodig te hebben gehad om de jailbreak aan te passen aan de iPhone 5.

Paul Grant heeft om te bewijzen dat hij inderdaad de iPhone 5 heeft gekraakt een screenshot van Cydia geplaatst. Cydia identificeert het apparaat als een 'iPhone 5,1' die draait op iOS 6 met Cydia 1.1.6+2

0 Reactie(s) op: Hacker jailbreakt zowel iOS 6 en iPhone 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.