Haal de orientation lock van de iPad terug met jailbreak-app

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 november 2010 16:06

Nieuws

In iOS 4.2 is de knop aan de zijkant van de iPad niet langer te gebruiken voor het vastzetten van het apparaat in landschap- of portretstand. De knop wordt nu ingezet om het geluid van de iPad uit te schakelen. Al bij de aankondiging van deze verandering uitte veel mensen hun onvrede over de beslissing. Desondanks besloot Apple de verandering toch door te voeren. Voor eigenaren van een gejailbreakte iPad met iOS 4.2 is er nu een oplossing in de vorm van NoMute for iPad.

NoMute for iPad verwijderd de mutefunctie en geeft de knop aan de zijkant van de iPad zijn originele functie terug. De app is gratis beschikbaar in Cydia. Helaas meldt MacStories al wel dat de app een bug bevat, waardoor de knop zowel de het geluid van de iPad uitschakelt als de stand waarin het beeldscherm staat vastzet. Mocht je dit een groot probleem vinden kan je het best wachten tot de ontwikkelen van NoMute for iPad een update heeft uitgebracht waarin dit probleem is verholpen.

Alleen tethered jailbreak

Let overigens wel op dat de iPad op dit moment alleen voorzien kan worden van een tethered jailbreak. Dit wil zeggen dat je de iPad moet verbinden met een computer om deze op te kunnen starten. Dit kan met Redsn0w 0.9.6 Beta 4. Het iPhone Dev Team werkt momenteel aan een untethered versie van de jailbreak.

0 Reactie(s) op: Haal de orientation lock van de iPad terug met jailbreak-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.