Guitar Toolkit review

Door: jalmar-westerhoff | 02 februari 2011 15:31

Nieuws

Als muziekliefhebber ben je natuurlijk vol van apps die hier op aansluiten. De App Store biedt een grote hoeveelheid muziek-apps. Is gitaarspelen helemaal jou ding? Dan is Guitar Toolkit een app die je niet mag missen.

De interface van de app is strak en vrij simpel gehouden. Een geheel dat elke gitaarspeler kan waarderen. De app bestaat in principe uit 4 onderdelen: tuner, metronome, instruments, fretboard en chords.

TUNER

Er zijn redelijk veel gitaar-apps te vinden in de App Store. Guitar Toolkit moet verreweg een van de beste zijn. De tuner is erg gevoelig en zeer nauwkeurig, iets waar andere apps vaak tekort schieten.

METRONOME

Naast het simpelweg tellen van beats per minuut, kun je met behulp van Metronome de maatsoort ook veranderen. Als je niet van het standaard Tik-Tak geluid houdt, kun je ook kiezen voor vele anderen waaronder bijvoorbeeld de gevreesde "Koeienbel".

INSTRUMENTS

De app is standaard ingesteld als een 6-snarige gitaar. Je kunt ook kiezen voor een 7-snarige en zelfs 12 snaren behoort tot de mogelijkheid. Hiernaaast kun je onder dit gedeelte de sound van je gitaar bepalen.

FRETBOARD

Het Fretboard is vooral handig vanwege de 'name-that-chord-feature'. Je raakt éen snaar aan en er word automatisch een bijpassend akkoord van gemaakt.

CHORDS

Chords is wellicht nog het beste onderdeel van de Guitar Toolkit app. Het geeft je de mogelijkheid zelf akkoorden aan te maken en deze in te programmeren. Zo kun je heel makkelijk een stuk spelen waarbij je in principe maar weinig inspanning hoeft te leveren.

Guitar Toolkit is geen goedkope app. Je kunt hem GuitarToolkit - Agile Partners">hier downloaden voor 7,99. Onthoud wel dat goede software nergens goedkoop is. Je krijgt waar voor je geld.

De Guitar Toolkit is geschikt voor de iPhone en de iPod-touch. Wil je de app op je iPad installeren dan kun je kiezen voor de Tabtoolkit . Deze is een stuk uitgebreider en gericht ook tot meerdere instrumenten. Deze kun je TabToolkit - Agile Partners">hier vinden. (Overigens werkt deze uitgebreidere variant ook op je iPhone).

0 Reactie(s) op: Guitar Toolkit review

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.