Gratis iPhone apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 november 2012 13:56

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Er zijn honderdduizenden apps voor de iPhone beschikbaar. Een deel hiervan is gratis te downloaden. Het is door de grote hoeveelheid apps echter lastig juist die ene leuke app te vinden. MacWorld helpt je daarom door een aantal leuke en gratis apps voor de iPhone op een rijtje te zetten. Dit artikel wordt geüpdatet zodra wij een nieuwe en gratis app tegen komen. Controleer dus regelmatig dit artikel om op de hoogte te blijven van de beste gratis iPhone-apps.

Zoek je andere iPhone-apps? Bekijk dan eens de volgende artikelen:

[list type="bullets"]

Leuke iPhone games

iPhone apps voor kinderen

Beste iPhone apps: productiviteit

Beste iPhone apps: muziek[/list]

Ben je op zoek naar meer apps voor de iPhone? Kijk dan verder op AppFish.

Dit artikel is op 27 november 2012 geüpdatet met een nieuwe app. Deze app vindt je bovenaan in dit artikel.

34. 0.02 seconds

Wil jij weten hoe het gesteld is met jouw reactiesnelheid? 0.02 seconds stelt je reactiesnelheid op de proef en helpt je tegelijkertijd deze te verbeteren. In de app krijg je in de vorm van mini-games allerlei uitdagingen voorgeschoteld, waarbij je zo snel mogelijk moet reageren. Aan iedere game is een reactiesnelheid gekoppeld die je minimaal moet halen om verder te kunnen naar het volgende level. Door de moeilijkheidsgraad te verhogen kan je de tijd die je voor een opdracht krijgt verkleinen, waardoor de game aanzienlijk moeilijker wordt. 0.02 seconds bevat in totaal 24 normale levels en tien bonuslevels, waarmee je je uren kunt vermaken. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Is jouw reactiesnelheid snel genoeg?

33. Kieskeurig.nl Productchecker

Wil jij nooit te veel uitgeven voor een product? Dan is de app Kieskeurig.nl Productchecker een handige app voor jou. Met de app kun je razendsnel vanaf je iPhone opzoeken waar een product het goedkoopst wordt aangeboden. De app toont informatie die ook beschikbaar is op Kieskeurig.nl, maar biedt deze op een gebruiksvriendelijkere manier aan. Kieskeurig.nl Productchecker geeft je naast de prijs ook de specificaties van en reviews over een product. Sta je in de winkel en wil je weten of je het product ergens anders goedkoper kan aanschaffen? Scan dan de barcode van het product of type deze over, waarna je direct de laagste prijs te zien krijgt. Kieskeurig.nl Productchecker is een handige app die je helpt geld te besparen. Een aanrader dus! De app is gratis in de App Store beschikbaar.

Check onderweg de prijs van een product met de Kieskeurig.nl Productchecker

32. Chrome

De browser Chrome van Google is sinds korte tijd ook op de iPad beschikbaar. Chrome is een ideale app voor mensen die Chrome ook op Mac OS of Windows als browser gebruiken. De app biedt je de mogelijkheid in te loggen op je Google-account, waarna de bladwijzers, instellingen en voorkeuren die je eerder hebt ingesteld ook op de iPad beschikbaar zijn. Chrome biedt alle functionaliteiten die we ook van de Mac- en Windows-versie kennis. Denk hierbij aan de mogelijkheid een onbeperkt aantal tabbladen te openen, de incognito-modus waarin je surfgedrag niet wordt opgeslagen en de balk die dienst doet als zowel adresbalk als zoekbalk. De app is helaas trager dan Apple's eigen browser Safari, omdat Apple Google geen toegang geeft tot de engine waar Safari gebruik van maakt. Chrome is echter een prettige app, die ondanks de langzamere engine zeker het proberen waard is. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Google's browser Chrome is sinds kort ook op de iPad beschikbaar

31. Remote

Vele Apple-gebruikers hebben meer dan één Apple-apparaat in hun bezit. Daarom heeft Apple de functie 'thuisdeling' ontworpen. Hiermee kan je de muziek- en filmbibliotheken van het ene Apple-apparaat ook raadplegen op de andere Apple-apparaten. Met de gratis remote-app van Apple kan je deze iTunesbibliotheken ook vanop afstand bedienen en beluisteren via een iPhone, iPod of iPad. De enige voorwaarden zijn dat deze apparaten op hetzelfde netwerk moeten functioneren en dat je beschikt over een Apple ID. Daarnaast is het mogelijk deze remote-app te laten fungeren als een afstandsbediening voor een Apple TV. Je kan probleemloos scrollen door de verschillende menu's van de Apple-TV-interface door gewoonweg je vinger over het scherm van een iPhone, iPod of iPad te bewegen. Ook is het mogelijk, wanneer je huis verschillende geluidszones telt, het geluidsniveau van de Apple-apparaten afzonderlijk te bepalen. Met iTunes DJ kan je bezoekers die ook de remote-app geïnstalleerd hebben op hun iOS-apparaat, zelf de muziek laten bepalen.

30. Waze social GPS & traffic

Er is niets zo handig dan een navigatie-app op je iPhone. Hoewel de iPhone "Kaarten" als standaardapp herbergt, is echt live-navigeren terwijl je autorijdt er niet bij. Daarnaast moet je meestal al een aardig bedrag neertellen bij de aanschaf van een degelijke navigator zoals TomTom. Voor iedereen die geen 70 euro wilt uitgeven aan een goede navigatie-app, biedt Waze de oplossing. Waze is een zeer gebruiksvriendelijke navigatie-app die je gratis in de App Store kan downloaden. Een ideaal alternatief voor een TomTom-app dus.

Maar er is meer: Waze is een sociale navigator. Iedere Waze-gebruiker moet een profiel aanmaken voordat hij kan navigeren. Via dit profiel kan je punten verdienen en zo meer functies vrijspelen. Ook kan je als gebruiker mobiele en vaste filtspalen, politiecontroles, en files melden. Andere gebruikers kunnen deze meldingen wel verwijderen als deze incorrect blijken te zijn.

Het enige nadeel bij deze app is - zoals bij de meeste navigatie-apps - dat de batterij van je iPhone het niet langer uithoudt dan een dag.

29. Thuisbezorgd.nl

Toegevoegd op 18 januari 2012

Heb je vandaag geen zin om te kopen? Dan kan de app Thuisbezorgd.nl je helpen. Via de app van de gelijknamige internetwebsite kun je eten bestellen bij allerlei bezorgdiensten bij jou in de buurt. Door je postcode in te voeren of de app je huidige locatie te laten gebruiken geeft Thuisbezorgd.nl je een lijst van alle bezorgdiensten in jouw regio. De diensten zijn gesorteerd op categorie. Om je een goed beeld te geven van een bezorgdienst is het mogelijk de beoordelingen van andere gebruikers te bekijken. Vanuit de app kun je direct een maaltijd bestellen. Helaas is het momenteel alleen mogelijk om contant of via Rabo SMS Betalen af te rekenen. Thuisbezorgd.nl kan gratis uit de App Store worden gedownload.

Via Thuisbezorgd.nl kun je maaltijden bij allerlei bezorgdiensten bestellen

28. Ziggo TV

Sinds enkele weken kunnen klanten van Ziggo met de app Ziggo TV TV kijken op de iPad. De app heeft een update gekregen waardoor dit nu ook op de iPhone mogelijk is. Op de app zijn de zenders Nederland 1, 2 & 3, RTL 4, 5, 7 & 8, SBS 6, Veronica en NET 5 te bekijken. De app bevat daarnaast een TV-gids, waardoor je gelijk kunt opzoeken wanneer je welke leuke programma's kunt kijken. Om TV te kunnen kijken via Ziggo TV moet je een abonnement hebben op TV Standaard en Internet Z1, Z2 of Z3 of een abonnement op Alles-in-1 van Ziggo. De functie is alleen beschikbaar via een WiFi-netwerk.

Je kunt als Ziggo-klant op de iPhone TV kijken via Ziggo TV

27. Regen

Regen is een simpele, maar erg handige app. De app laat je de weersverwachting voor de komende twee uur zien Je kunt inzoomen op de plek waar je je bevind en vervolgens de verwachting voor de komende twee uur als een korte video laten afspelen. Hierdoor krijg je een goed beeld van het weer en kan je beter inschatten of het gaat regenen. Je kunt kiezen uit een weergave op een kaart of via satelliet. Regen is gratis te downloaden in de App Store.

Regen vertelt je of het de komende twee uur gaat regenen

26. MacWorld

Wil jij onderweg op de hoogte blijven van het laatste nieuws of geruchten? Dan is de MacWorld-app echt iets voor jou. Met de app kun je al het nieuws dat op MacWorld.nl verschijnt op je iPhone bekijken. Het nieuws is verdeeld over de categorieën iPhone, iPad en Mac, waardoor je direct het juiste nieuws te zien krijgt. Vanuit de app kun je comments achterlaten op de berichten die je leest. Daarnaast is het mogelijk om interessante berichten te delen via Twitter, Facebook of email. Om te zorgen dat ieder bericht goed leesbaar is kun je de lettergrootte van de artikelen zelf instellen. De MacWorld-app is gratis te downloaden in de App Store.

Volg MacWorld onderweg via de MacWorld-app

25. Path

Path is een iPhone app waarmee je foto's kunt delen. Het grote verschil tussen Path en andere sociale netwerkapps waarmee dit kan is dat je met Path de foto met een beperkte, relatief kleine groep deelt. De gedachte hierachter is dat bestaande sociale netwerken grootschalige en onpersoonlijk zijn. Foto's die je hierop plaatst zijn voor iedereen zichtbaar, terwijl je dit misschien wel niet wilt. Path verandert dit door foto's standaard voor iedereen onzichtbaar te maken en je de mogelijkheid te geven foto's te delen met personen die je specifiek aangeeft. Foto's delen kan via email, het internet of Facebook. Foto's die je maakt kun je in Path voorzien van een kleine uitleg, waardoor je bijvoorbeeld de context van de foto kunt weergeven. Path is gratis te downloaden in de App Store.

Path is een app waarmee je foto's alleen met echt goede vrienden kunt delen

24. NASA

NASA is de iPhone app van de gelijknamige Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Met de app blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom NASA. Zo kun je in de agenda opzoeken wanneer de volgende missie op de planning staat, kun je live meekijken met de publieke televisiezender NASA TV en kun je afbeeldingen en video's die de organisatie publiceert direct bekijken. Daarnaast heeft de app ook een aantal leuke extra functionaliteiten. Zo kun je op een map bekijken wanneer je de meeste kans hebt om het International Space Station (ISS) of een Shuttle voorbij kunt zien vliegen.

Volg al het nieuw rondom NASA via de gelijknamige iPhone app

23. Echofon

Echofon is een handige Twitter-client die vooral gericht is op snelheid. De app biedt je de mogelijkheid in de app een preview te bekijken van foto's en videos, waardoor je niet continu hoeft te schakelen tussen verschillende apps. Daarnaast beschikt de app over de mogelijkheid om gebruikers of hashtags te blokkeren, waardoor je deze tweets niet langer ziet. Als je de iPhone via een WiFi-netwerk met het internet verbind worden de tweets automatisch continu geüpdatet. Om het dataverbruik terug te brengen is dit niet het geval als het apparaat verbonden is met een 3G-netwerk. Echofon is gratis te downloaden in de App Store.

Echofon is een snelle Twitter-client

22. 9292ov Pro

9292ov Pro is de app van 9292ov. Met de app kun je een reis met het openbaar vervoer plannen. Hierbij geeft de 9292ov-app je in tegenstelling tot de routeplanners van veel vervoersbedrijven een routebeschrijving van huis naar huis. Je krijgt dus ook te zien hoe ver het lopen is naar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde bushalte. In de app kun je ook informatie vinden over oplaadpunten voor de OV-chipkaart of waar je een OV-fiets kunt vinden. Via zowel Twitter als de mail kun je je geplande reis delen met anderen. Ook kun je routes opslaan zodat je ze later weer snel kunt oproepen.

Met 9292ov Pro kun je ook onderweg een reis plannen

21. Uitzending Gemist

Uitzending Gemist is de iPhone app van de gelijknamige website. In de app kun je televisieprogramma's van de publieke omroep terugkijken. Uitzendingen van maximaal acht dagen geleden zijn via de app te bekijken. De kwaliteit van de video wordt aangepast op de internetverbinding die je hebt. Bij een 3G-verbinding is deze dus minder dan bij een WiFi-verbinding, waardoor de video altijd soepel moet afspelen. De app bevat meerdere categorieën zoals 'uitgelicht', waarin programma's worden aangedragen die je volgens Uitzending Gemist niet mag missen. Het is uiteraard ook mogelijk om via een alfabetische lijst alle uitzendingen te doorzoeken. Een leuke aflevering kan via Twitter, Facebook, Hyves of e-mail te delen met anderen.

Uitzending Gemist laat je uitzendingen van de publieke omroep terugkijken

20. NOS Journaal

NOS Journaal is de iPhone-app van de NOS. Met de app kun je zowel het laatste NOS Journaal als het acht uur Journaal bekijken. De app werkt ook met een UMTS-verbinding, al zijn sommige van dit soort abonnementen te langzaam om de video's soepel te laten afspelen. Andere items die bekeken kunnen worden zijn Politiek 24 en Journaal 24. Dit zijn beide zenders die 24 uur per dag uitzenden over politiek en nieuws.

Met NOS Journaal kun je onderweg het NOS Journaal, acht uur journaal, Politiek 24 en Journaal 24 bekijken

19. Files lite

Files lite is een app die je helpt bij het overzetten van documenten naar de iPhone vanaf een Mac of Windows-pc. Dit gebeurt met behulp van Wi-Fi. Een voordeel is dat je bestanden zowel lokaal als op afstand kan beveiligen met een wachtwoord. De gratis variant van de app heeft helaas een opslaglimiet van 200MB. Dit wil zeggen dat je na het overzetten van 200MB eerst bestanden zult moeten verwijderen voordat je nieuwe bestanden kopiëren. Files lite kan veel voorkomende bestandstypes openen zoals de meeste Microsoft Office-documenten, PDF-documenten, video- en audio-bestanden en afbeeldingen.

Files lite maakt het mogelijk om bestanden over te zetten naar de iPhone via Wi-Fi

0 Reactie(s) op: Gratis iPhone apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.