Google werkt aan alternatief voor AirPlay

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 november 2012 18:17

iPad

Apple's AirPlay is de ideale manier om video of muziek draadloos naar bijvoorbeeld je tv te sturen. Hier is Google het helemaal mee eens. Het bedrijf zou daarom werken aan een open standaard om muziek en video net zo eenvoudig van Android-toestellen naar tv's en speakers te kunnen zenden.

Dit zegt Timbo Drayson, productmanager bij Google, tegen GigaOM. Drayson deed de uitspraken nadat YouTube afgelopen week een feature lanceerde die het mogelijk maakt video's te streamen naar Android-smartphones en -tablets. De AirPlay-achtige technologie van Google moet verwerkt worden in accessoires en diensten van derden. Dit is noodzakelijk om de accessoires naadloos te laten communiceren met Android-apparaten. Google hanteert hierbij dezelfde werkwijze als Apple.

Data heen en weer zenden

Google's alternatief voor AirPlay biedt meer mogelijkheden dan alleen het streamen van video en audio naar accessoires en televisies. De technologie zou het ook mogelijk maken data tussen een Android-apparaat en andere apparaten heen en weer te sturen. Dit geeft ontwikkelaars bijvoorbeeld de mogelijkheid de technologie te gebruiken om een 'second screen'-ervaring op te zetten.

DLNA is een alternatief voor AirPlay dat al langer dan Apple's technologie bestaat. De open standaard wordt door steeds meer speakers ondersteund, maar biedt niet hetzelfde gebruiksgemak als Apple's standaard. Met name het automatisch koppelen met accessoires die zich op hetzelfde netwerk bevinden verloopt niet altijd even soepel. Google liet eerder met de Nexus Q, een alternatief voor de Apple TV, zien de technologie in huis te hebben om Android-apparaten automatisch te herkennen.

0 Reactie(s) op: Google werkt aan alternatief voor AirPlay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.