Google steunt HTC in patentstrijd met Apple

Door: uhro-van-der-pluijm | 20 juli 2011 12:14

Nieuws

Google gaat HTC steunen in de patentzaak die Apple tegen de smartphonemaker heeft aangespannen. De zoekgigant gaat er voor zorgen dat HTC de zaak niet verliest.

Google-topman Eric Schmidt heeft op de Google Mobile Revolution conferentie in Tokyo gezegd dat het bedrijf HTC blijft steunen in de juridische strijd tegen Apple. Dat meldt ZDNet Asia dinsdag. Hoe Google dat wil gaan doen is onbekend, Schmidt weigerde daar dinsdag op in te gaan.

Vol vertrouwen

De patententen waarvoor HTC door Apple is aangeklaagd gaan over het Android platform. In een eerste uitspraak heef de Amerikaanse handelscommissie al aangegeven dat Apple in het gelijk staat. Toch is Schmidt vol vertrouwen over de kansen van HTC om die uitspraak uiteindelijk om te zetten in een overwinning.

Als antwoord op de vraag of Google, als maker van Android, de schadevergoedingen die HTC moet ophoesten als het bedrijf verliest zal betalen, zegt Schmidt: “Wij zullen er dan voor zorgen dat ze dat niet verliezen".

Concurrentie niet innovatief

De topman van Google is sowieso vol vertrouwen over de patentzaken die bedrijven aanspannen vanwege Android. Dat komt door het succes, meent hij. “We hebben een explosie van Android apparaten die de markt opkomen gezien. Vanwege ons succes reageren concurrenten met rechtszaken. Dat doen ze omdat ze niet kunnen reageren met innovaties", aldus Schmidt. “Ik maak me hier niet zoveel zorgen over".

Ondanks het rotsvaste vertrouwen in de rechtszaken tegen Android loopt dat toch niet zo goed. Behalve de uitspraak van de ITC in het nadeel van HTC, betaalt dat Taiwenese bedrijf ook licentiegeld aan Microsoft voor iedere verkochte telefoon met Android. Microsoft verlangt dat nu ook van Samsung en sloot gelijkaardige overeenkomsten met vier kleinere producenten. Bovendien heeft Java-maker Oracle een zaak lopen tegen Google zelf omdat het code uit Java gestolen zou hebben. Oracle eist in die zaak meer schadevergoeding dan Android ooit opbracht.

0 Reactie(s) op: Google steunt HTC in patentstrijd met Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.