Google's Google Maps-app nog niet ingediend bij App Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 september 2012 11:22

iPad

Ben jij ontevreden met Apple's nieuwe kaartenapp in iOS 6 en wacht je op een Google Maps-app? Dan zul je even geduld moeten hebben. Google blijkt nog geen eigen Maps-applicatie te hebben ingediend voor het goedkeuringsproces van de App Store.

Dit zegt Eric Schmidt, CEO van Google, tegen Reuters. Schmidt is van mening dat Apple beter af zou zijn als het bedrijf Google Maps als native app op het iOS-platform had gehanteerd. Desondanks blijkt het bedrijf geen haast te maken met de ontwikkeling van een losse Google Maps-app. 'We hebben op dit moment nog niets gedaan', stelt Schmidt.

Standaard zoekmachine

Schmidt hoopt overigens dat Apple Google blijft hanteren als standaard zoekmachine in het iOS-besturingssysteem. De CEO laat echter weten dat dit niet een keuze is die Google kan maken. Schmidt stelt dat Google Apple graag als partner wil hebben, maar niet wil speculeren over de toekomst.

De CEO van Google omschrijft Apple als 'de uitzondering', terwijl het Android-systeem het 'veel voorkomende model' is. Dit zou dan ook verklaren waarom het marktaandeel van Android aanzienlijk groter is dan die van het iOS-platform. Schmidt stelt dat het succes van Android door media echter vaak wordt genegeerd, aangezien de media geobsedeerd zou zijn met Apple's marketingevenementen.

Eigen kaartenapp van Apple

Apple heeft in iOS 6 afscheid genomen van Google Maps en introduceert een eigen kaartenapp. Veel iOS-gebruikers zijn echter niet tevreden over Apple's eigen app en klagen dat de kwaliteit van de kaarten aanzienlijk lager is. Apple belooft beterschap en blijkt inmiddels naarstig op zoek te zijn naar ingenieurs die voorheen aan Google Maps hebben gewerkt.

0 Reactie(s) op: Google's Google Maps-app nog niet ingediend bij App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.