Google komt ook met abonnementsdienst voor kranten en tijdschriften

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 januari 2011 12:24

Nieuws

Al enige tijd gaan er geruchten over een abonnementsdienst voor kranten en tijdschriften op het iOS-platform. The Wall Street Journal meldt nu dat Google plannen heeft om een eigen digitale kranten- en tijdschriftendienst op te zetten. Hierdoor zou Google de concurrentie willen aangaan met Apple's variant van de abonnementsdiensten.

Een verschil met de variant van Apple is volgens bronnen van The Wall Street Journal dat Google bereid is abonneegegevens te delen met uitgevers. Dit is een punt waarover Apple tot nu toe erg terughoudend is geweest. Het bedrijf is alleen bereid deze gegevens te delen als gebruikers hier nadrukkelijk toestemming voor hebben gegeven.

Een ander verschil is dat Google volgens de bronnen tegen uitgevers heeft gezegd dat het bedrijf een kleiner percentage wil hebben dan de 30% die Apple vraagt op iTunes-verkopen. Naar verwachten gaat Apple op de abonnementsdiensten een vergelijkbaar percentage achterhouden.

Apple's abonnementsdienst is bijna klaar

The Wall Street Journal weet overigens ook te melden dat de ontwikkeling van de abonnementsdienst van Apple ver is gevorderd. De krant verwacht dan ook dat de dienst begin dit jaar wordt geïntroduceerd.

0 Reactie(s) op: Google komt ook met abonnementsdienst voor kranten en tijdschriften

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.