Gevirtualiseerde omgevingen op de iPhone en iPad met Parallels Desktop 6

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 september 2010 10:50

Nieuws

Parallels heeft Parallels Desktop 6 uitgebracht. De nieuwe versie van de virtualisatiesoftware bevat onder andere een app waarmee je je gevirtualiseerde desktop naar de iPhone of iPad kunt halen. De ontwikkelaar geeft aan dat de app, Parallels Mobile, een kleine vertraging heeft, maar dat alle functionaliteiten die veel worden gebruikt beschikbaar zijn.

Met deze functionaliteiten doelt Parallels op het lezen van mail in Outlook, Flash-filmpjes bekijken of bestanden afdrukken op printers. Het is mogelijk alle applicaties binnen de gevirtualiseerde omgeving te gebruiken. Besturingssystemen die worden ondersteund zijn Windows, Linux en ChomeOS.

Om de app te kunnen gebruiken is het vereist Parallel Desktop 6 op een Mac geïnstalleerd te hebben en hier tenminste één gevirtualiseerde omgeving op te hebben. Parallels Mobile maakt vervolgens met de computer verbinden via 3G of WiFi. Hierna kun je in de app aangeven welke gevirtualiseerde omgeving je op de iPhone wilt oproepen.

De app kan niet alles wat Parallels Desktop 6 kan. Zo wordt Windows 7 Aero ondersteund en kunnen de prestaties van video en games tegen vallen. Je kunt dus geen zware computerspellen spelen via Parallels Mobile. De Parallels Mobile-app is gratis te downloaden in de App Store.

Kies welke gevirtualiseerde omgeving je wilt gebruiken

0 Reactie(s) op: Gevirtualiseerde omgevingen op de iPhone en iPad met Parallels Desktop 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.