Geen iPhone Nano volgens de New York Times

Door: jalmar-westerhoff | 18 februari 2011 10:03

iPad

De afgelopen week stond min of meer in het teken van de iPhone Nano, een kleinere variant van de iPhone. Na allerlei speculaties over een release, mogelijke werking van het concept en de prijs, komt de New York Times vandaag met een bericht dat Apple helemaal geen Nano aan het maken zou zijn.

Het bericht van de New York Times plaatst het hele gerucht in een totaal ander perspectief. Volgens de bron van de krant is de iPhone Nano op dit moment ''gewoon een prototype", zoals elke technologiegigant prototypes heeft voordat het een product uitbrengt. Het is dus heel goed mogelijk dat de telefoon nooit uitkomt.

Bloomberg zette de geruchten rondom de Nano vorige week in gang. De site berichtte dat de nieuwe iPhone vanaf de zomer al verkrijgbaar zou zijn, voor 200 dollar en zonder contract. Vervolgens berichtte de Wall Street Journal ook over de Nano. De krant zou duidelijke aanwijzingen hebben die erop duidden dat er inderdaad aan een nieuwe iPhone-lijn gewerkt zou worden.

De New York Times spreekt van een 'value iPhone'. Identiek aan de iPhone 4, maar met goedkopere componenten en minder opties. Apple zou dus proberen een praktisch zelfde toestel veel goedkoper te produceren. Op deze manier kan het voordeliger op de markt verschijnen. Het zijn allemaal ideeën, niets is zeker.

Volgens de bron van de New York Times is een kleinere iPhone helemaal niet handig. Het gebruik ervan lijkt niet praktisch. Daarbij komt dat veel apps aangepast zullen moeten worden willen ze op een kleiner scherm nog steeds goed functioneren. Gisteren dook er nog een filmpje op van de mogelijke werking van de Nano. Klik hier om het te bekijken.

Volgens de krant is Apple zich voornamelijk op de iPhone 5 aan het richten. Vermoedelijk zal de opvolger van de iPhone 4 er niet heel erg veel anders uitzien als zijn voorganger. Een kleinere iPhone is misschien iets voor later, zo meldt de krant.

Laatste nieuws over de iPhone 5? Klik hier.

0 Reactie(s) op: Geen iPhone Nano volgens de New York Times

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.