Gedumpte TouchPad alsnog 'verkoopsucces'

Door: Jasper Bakker | 22 augustus 2011 11:03

Nieuws

De TouchPad blijkt een verkoopsucces, nu HP zijn afgeschreven tablet voor afbraakprijzen op de markt dumpt. De TouchPad is alleen in de VS gelanceerd.

Nederlandse liefhebbers moeten de tablet met Palm webOS dus importeren. Dat kan nog een relatief dure grap worden: de stuntprijs heeft afgelopen weekend in de Verenigde Staten voor een run op de TouchPad gezorgd. Diverse vestigingen van Amerikaanse winkelketens zijn van hun hele voorraad HP-tablets afgeraakt, meldt Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com.

Eerst onverkoopbaar

De Amerikaanse elektronicawinkelketen Best Buy zat eerst nog met onverkoopbare voorraden en dreigde die terug te sturen naar HP. Daarbij zou die fabrikant moeten opdraaien voor de kosten van de onverkochte tablets. Van de 250.000 TouchPads die Best Buy had ingeslagen, waren er vorige week nog geen 25.000 verkocht.

Dat was vóórdat HP de stekker uit zijn eigen webOS-hardware heeft getrokken. Direct daarna heeft de computerfabrikant de eerder al iets bijgestelde prijs drastisch verlaagd. Het model met 16GB opslagruimte kostte oorspronkelijk 499 dollar, kreeg eind juli eerst een korting van 50 dollar en toen een van 100 dollar.

Net vóór afgelopen weekend is de verkoopprijs van dat instapmodel gedumpt naar 99 dollar. Het model van 32 GB kostte eerst 599 dollar en gaat nu van de hand voor 150. Amerikaanse winkels bieden vaak een prijsgarantie, zodat kopers kort na aanschaf toch kunnen meeprofiteren van een korting.

Eerste Windows 7-tablet

Laatkomer TouchPad is afgeleid van de eerste tablet van de huidige generatie, met voorsprong aangevoerd door de iPad. Microsoft-ceo Steve Ballmer heeft dat HP-apparaat zelfs in januari 2010 al getoond; vóór de onthulling van Apple's tablet. De HP Slate, zoals dat eerste model heette, draaide toen Windows 7.

De hardwarefabrikant heeft Webwereld begin vorig jaar nog verteld dat de Slate al in 2008 af was, maar dat de tijd pas in 2010 rijp was om het op de markt te brengen. Vervolgens heeft die HP-tablet nog vertraging opgelopen en is het uiteindelijk neergezet als apparaat voor de zakelijke markt.

0 Reactie(s) op: Gedumpte TouchPad alsnog 'verkoopsucces'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.