Gebruik uw tablet of smartphone als mediaspeler

Door: Kees Krick | 03 mei 2012 12:27

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7

11. Mappen aan de server toevoegen

Op de server gaat u naar het tabblad Shared Folders om aan te geven in welke mappen uw films staan. Standaard staat de map Mijn video's er al bij, maar dan met de Engelse benaming My Video. Zelf een map toevoegen doet u via Add Folder. Daarna bladert u via de knop Browse naar de gewenste map. Geef meteen een goed herkenbare naam op bij Sharing Name. U mag meerdere mappen aan het overzicht toevoegen, dus het maakt niet uit waar uw films zich allemaal bevinden. Zo kunt u ook de dvd-speler in de pc aanwijzen. De map mag zich zelfs op een netwerklocatie bevinden, zoals op een andere computer in uw thuisnetwerk of op een NAS.

Op het tabblad Shared Folders geeft u aan waar de films staan.

12. Draadloos films kijken

Op uw iPhone of iPad moeten de mappen met films die u op de server hebt toegevoegd zichtbaar zijn zodra u de app opnieuw opstart. Tik op een map en u ziet een overzicht van de films die erin staan, inclusief een miniatuur. Tik op een film om hem te selecteren. Nu kunt u beginnen met afspelen. Pauzeert u een film, dan kunt u later verder kijken vanaf het punt waar u bent gebleven, ook als u ondertussen andere films hebt afgespeeld of pas een dag later het apparaat weer aanzet. Zodra u de iPad of iPhone op de televisie aansluit, zal het beeld daar op verschijnen als u met de afstandsbediening de juiste videobron hebt geselecteerd. Hoe u dit doet verschilt per televisiefabrikant. Er kan zelfs in Full HD naar films worden gekeken.

13. Kijken zonder omzetten

Een groot pluspunt van Air Playit is dat u een film kunt afspelen en dat het formaat daarbij direct geschikt wordt gemaakt voor uw mobiele afspeelapparaat. Een Apple iPad of iPhone ondersteunt van nature maar enkele videoformaten, terwijl Air Playit liefst 320 verschillende soorten voor u kan omzetten. U hoeft zich dus nooit meer druk te maken over de vraag of iets wel of niet is af te spelen.

14. Vooraf converteren

Hebt u een pc of Mac die niet al te snel is, dan kunnen er door het real-time omzetten vertragingen optreden tijdens het afspelen. In dat geval kunt u besluiten om films van tevoren te converteren. Selecteer hiervoor een film en tik in plaats van op de afspeelknop op de knop Convert en daarna in het onderste kadertje op Target. Om optimaal te converteren, kiest u voor welk apparaat u de film wilt omzetten en in welke resolutie dat moet gebeuren. Tik bovenaan het scherm op Offline Converter om een scherm terug te springen, en daarna op de knop Add to Task om te beginnen met omzetten. Tik opnieuw op Offline Converter en daarna op Done om terug te keren naar het filmoverzicht.

Als u een trage computer hebt, is het raadzaam om films vooraf om te zetten middels Convert.

15. Rekenen op de achtergrond

Het converteren van films gebeurt niet op uw iPhone of iPad, maar op de server (uw pc of Mac). Op uw mobiele apparaat merkt u er dus niets van. Films die klaar zijn, worden zichtbaar gemaakt in een nieuwe map genaamd Air Target. Het bestand zelf staat trouwens gewoon op de server en niet lokaal op uw iPad of iPhone. Elke film kan daardoor twee keer zichtbaar zijn: de originele vorm in de oorspronkelijke map en daarnaast de geconverteerde versie in Air Target. Houd er wel rekening mee dat het afhankelijk van de grootte van de film en de snelheid van de server altijd even duurt voordat een film is omgezet. Wilt u weten hoever de server inmiddels is? Tik in het mappen- of filmoverzicht van de app rechtsboven op Task.

1 Reactie(s) op: Gebruik uw tablet of smartphone als mediaspeler

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 september 2013 23:07 Anoniem
  Hoi met Ray, ik heb een hdmi kabel gekocht voor me i Phone 4 s 32 gb, maar als ik heb op me Samsung HD tv aansluit heb ik de eerste dertig seconde wel beeld en mooi beeld ook trouwens maar daarna springt me tv beeld op zwart en geeft ie aan geen signaal, als ik dan de kabel uit me tel haal en doe em weer terug dan gaat ie weer dertig seconde op beeld maar blijft ie er weer uitvliegen, wie kan me hiermee helpen of wie weet hier mij meer over te vertellen waarom dat gebeurd?? Gr ray
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.