Galaxy Tab-verbod in Australië opgeheven

Door: andreas-udo-de-haes | 09 december 2011 13:57

Mac

Samsung's Galaxy Tab kan alsnog onder Australische kerstbomen belanden. Een eerder voorlopig handelsverbod is teruggedraaid. Een belangrijke overwinning voor Samsung.

Samsung mag per direct de Galaxy Tab 10.1 in Australië verkopen. Dat heeft de Hoge Raad beslist. Het betekent een belangrijke overwinning voor Samsung, die ook in Australië was aangeklaagd door Apple.

Juridisch pingpongen

De afgelopen maanden was het net als in verschillende andere landen een ingewikkeld juridisch pingpongspel tussen beide techgiganten. Apple eiste een verbod op de Galaxy Tab wegens patentinbreuk. Samsung was bereid de introductie op te schorten, en kondigde aan met een variant te komen.

In eerste instantie wees een rechter het verbod toe, maar in hoger beroep werd dit eind november teruggedraaid. Samsung kon echter niet met de verkoop beginnen, omdat Apple het vonnis meteen weer aanvocht, om de ban zo lang mogelijk te handhaven, zeker gezien het lucratieve kerstseizoen.

Voor de kerst in winkels

Maar de Hoge Raad oordeelt nu dat het opheffen van het verbod een correct vonnis was, zodat Samsung nu per direct de tablet kan gaan verkopen. Omdat er ook sprake was van een importverbod, duurt het naar schatting nog een week voordat het apparaat in de winkels ligt, meldt The Age.

Is hiermee de kous af? Geenszins, wat de schermutselingen de afgelopen maanden waren nog maar het kort geding. De bodemprocedure tussen de patentkemphanen komt volgend jaar voor de Australische rechter. Maar tegen die tijd is de Galaxy Tab 10.1 waarschijnlijk alweer vervangen door nieuwe Samsung-tablets.

Geen Frans iPhone-verbod

Ondertussen heeft Apple weer slag gewonnen in Frankrijk. Samsung eiste hier een verbod op Apple's nieuwste telefoon, de iPhone 4S. Maar bij de rechter in Parijs vangt Samsung bot. De zaak is vergelijkbaar met die in Nederland, waar de rechter in Den Haag in oktober ook oordeelde dat van een verbod op de iPhone en iPad geen sprake kan zijn. De Franse zaak is echter toegespitst op de iPhone 4S.

0 Reactie(s) op: Galaxy Tab-verbod in Australië opgeheven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.