Galaxy S III verkoopt beter dan iPhone 4S

Door: chris-koenis | 05 september 2012 12:09

Nieuws

Apples iPhone 4S is voor het eerst sinds zijn release in oktober vorig jaar gepasseerd als best verkochte smartphone in Amerika. Nieuwe koploper is de Samsung Galaxy S III.

Samsungs vlaggenschip de Galaxy S III is in augustus in Amerika voor het eerst meer verkocht dan de iPhone 4S van Apple. De laatste iPhone was in dat land vanaf de eerste verkoopmaand de meest populaire smartphone, meldt Michael Walkley, analist bij investeringsbank Canaccord Genuity en gespecialiseerd in verkoopcijfers van mobiele telefoons.

Galaxy S III niet aan te slepen

Samsung bracht de Galaxy S III in mei - ondanks een poging van Apple tot blokkade - op de markt. Het topmodel moest de strijd aangaan met de iPhone 4S en was al snel niet aan te slepen door leveranciers. De supply-chain lijkt inmiddels op gang gekomen en nu is het Samsung na drie maanden gelukt. Bij drie van de vier aanbieders is de Galaxy S III de meest verkochte smartphone.

De cijfers van analist Walkley:

Klik voor groot

Apple en Samsung zijn de enige mobielmakers die een lucratieve winst maken. Op HTC na lijdt de concurrentie verlies. Apple spant nog steeds eenzaam de kroon: het boekte afgelopen kwartaal 7 miljard dollar bruto winst met de iPhone, goed voor 71 procent van alle winst in de hele markt.

'Apple komt hard terug'

Deze hegemonie van Apple gaan we volgens Walkley opnieuw terugzien na de release van de iPhone 5. Apple verstuurde inmiddels de uitnodigingen voor de presentatie hiervan.

Deze staat gepland voor woensdag 12 september en zal volgens de analist direct de Samsung Galaxy S III weer onttronen als meest verkochte smartphone. Bezitters van een iPhone 4S zetten zelfs massaal hun toestel alvast te koop.

0 Reactie(s) op: Galaxy S III verkoopt beter dan iPhone 4S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.